Overdag ‘sterrenkijken’ bij Volkssterrenwacht Orion

Algemeen
Volkssterrenwacht Orion.
Volkssterrenwacht Orion. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion is na een zomerstop weer op de zondagmiddagen voor publiek open vanaf zondag 11 september. Iedereen is dan weer van harte welkom op elke 2e en 4e zondag van de maand van 14.00 - 17.00 uur. Kom aanstaande zondag langs voor de feestelijke opening. De toegang is gratis. Een vrijwillige financiële bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld.

Wat betreft het sterrenkijken gaan we weer de goede kant op..... de dagen worden korter en de avonden en nachten langer. Maar sterrenkijken bij Orion kan ook overdag; onze dichtstbijzijnde ster, de Zon staat dan namelijk ‘in the picture’. Er staan dan bij zonnig en helder telescopen met een speciaal filter opgesteld op het zuidelijk dakterras van Orion om de zonnevlammen en zonnevlekken te observeren. Nog meer feitjes over de Zon kom je te weten zoals hoe het kleurenspectrum er uit ziet. De zon wordt ook gebruikt bij de tijdswaarneming d.m.v. een grote zonnewijzer, dit wordt haarfijn uitgelegd hier. Ook over de actuele ontwikkelingen over de James Webb Space Telescope kunnen bezoekers meer te weten komen!

Sterrenwacht

Volkssterrenwacht Orion is een sterrenwacht, waar bezoekers kunnen leren over weer- en sterrenkunde en meer te weten komen over onderwerpen, die hier zijdelings mee te maken hebben zoals geologie en ook over ruimtevaart. Locatie van volkssterrenwacht Orion is aan de Veilingweg 21b op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen, gelegen in het mooie recreatiegebied Het Streekbos In Bovenkarspel. 

Ga voor meer informatie naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl.