Het programma 'Doortrappen' is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden.
Het programma 'Doortrappen' is er om ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. (Foto: Rob Gieling)

Doortrappen Beweegkaravaan West-Friesland

Algemeen

WESTFRIESLAND - De Doortrappen Beweegkaravaan vindt 16, 17, 23 en 24 september plaats in West-Friesland. Een evenement voor senioren, uiteraard gericht op sport en bewegen en met een belangrijk aandeel voor de activiteit fietsen. Op genoemde data organiseert Team Sportservice fietstochten door één of meerdere West-Friese gemeente(n). Iedere fietstocht heeft een aantal vaste elementen

Vanaf een vaste startlocatie, die iedere dag wisselt, kunnen deelnemers kiezen voor een lange (ca. 25 km) en korte (ca. 10 km) route. De dag start met een warming up met fietsoefeningen, waardoor iedereen opgewarmd aan de fietstocht begint. Onderweg komen de fietsers medewerkers van de campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje’ tegen. Zij gaan met fietsers in gesprek over fietsveiligheid én laten de voordelen van een fietsspiegel zien en ervaren. Zij stellen gratis fietsspiegels beschikbaar, als dank voor een gesprek. Hiervoor geldt: op=op

Locaties

De start- en finishlocatie is bij een buurthuis of sportlocatie, waar gedurende de dag van alles te doen is. Ouderen kunnen deelnemen aan een fit & vitaaltest en/of in gesprek met de buurtsportcoach voor een beweegadvies en informatie over het lokale sportaanbod. Op fietsgebied is er ook voldoende aanbod: ouderen kunnen een fietsparcours afleggen, deelnemen aan een fietsquiz en een fietscheck laten uitvoeren. Niet deelnemen aan de fietstocht, maar wel interesse in alle activiteiten die op de startlocatie plaatsvinden? Iedereen is welkom.

Fietsveiligheid

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Een programma voor ouderen waarin ze leren over, bewuster worden van en (nog meer) plezier beleven aan fietsen. Team Sportservice voert dit programma uit voor de West-Friese gemeenten. We gaan tijdens de Doortrappen Beweegkaravaan graag met de fietsers in gesprek om te kijken hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Ook fietsers die onzeker op de fiets zitten of juist uit onzekerheid niet meer fietsen spreken wij graag!

Programma

De Doortrappen Beweegkaravaan is iedere dag van 09.30 – 13.00 uur. Starten met de fietstocht kan tussen 09.30 en 11.00 uur. 

Vrijdag 17 september is de startlocatie Dorpshuis ’t Centrum – Sportlaan 1, Andijk met een route door gemeente Medemblik. 

Zaterdag 18 september is de startlocatie Sportpark Drieban – Koggeweg 45, Hem met een route door gemeenten Drechterland en Hoorn. 

Vrijdag 23 september is de startlocatie Sporthal De Drecht – Boendersveld 1, Enkhuizen met een route door gemeenten Enkhuizen en Stede Broec. 

Zaterdag 24 september is de startlocatie De Brink, Dorpsstraat 155, Obdam met een route door gemeenten Koggenland en Opmeer. 

Informatie

Deelnemers betalen 2,50 euro per persoon, contant te voldoen op de dag zelf. Deelname is op basis van eigen risico. Voor vragen kun je contact opnemen via westfriesland@teamsportservice.nl of 0229 – 28 77 00.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Winterfair Pancratius Oosterblokker Algemeen 6 dec, 14:25
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Orion capsule landt op Aarde Algemeen 6 dec, 12:00
Afbeelding
Overleden kinderen herdenken tijdens wereldlichtjesdag Algemeen 6 dec, 08:35
Afbeelding
Sanering speelterrein Flosbeugel Enkhuizen Algemeen 5 dec, 15:35
Afbeelding
Fietser gewond in Enkhuizen 112-nieuws 5 dec, 15:26
Afbeelding
Kluisjescontroles middelbare scholen Enkhuizen en Stede Broec Algemeen 5 dec, 12:05
Afbeelding
Drie verlichte boerderijroutes in Westfriesland van 16 t/m 18 december Algemeen 5 dec, 09:59
Afbeelding
Tentoonstelling historische kunstenaarsdorpen Algemeen 5 dec, 08:37
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:59
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief