De Kleine Jantje Beton Loterij van start

Algemeen
Loodjes te koop voor de Jantje beton Loterij.
Loodjes te koop voor de Jantje beton Loterij. (Foto: Jantje Beton )

NOORD-HOLLAND - Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. Terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom verkopen ruim 220 scholen vanaf vandaag lootjes voor De Kleine Jantje Beton Loterij, om meer kinderen te laten buitenspelen. Van woensdag 14 tot en met woensdag 28 september komen leerlingen langs de deur om lootjes te verkopen via een machtigingsformulier en online met de Tikkie jij bent ‘m! actie.

Meer buitenspelen is belangrijk

Ambassadeur en hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder legt uit: “De sociale ontwikkeling, de motoriek en de focus van kinderen worden door buitenspelen vergroot”. Met de opbrengst van De Kleine Jantje Beton Loterij laat Jantje Beton meer kinderen meer buitenspelen.

50% van de loterij opbrengst is voor de scholen. Zij kunnen dit besteden aan het vergroenen van het schoolplein, speelmaterialen of buitenlessen. De overige 50% gaat naar de projecten en activiteiten van Jantje Beton.

Makkelijk lootjes kopen

Een lootje kopen is heel eenvoudig via een leerling in de buurt, de QR code of via www.jantjebeton.nl/lootje. Je selecteert online een school, vult de gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt daarna de actie heel gemakkelijk door van Groningen tot Maastricht via WhatsApp.

Geld inzamelen

Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij - in mei en september - verkopen leerlingen lootjes aan hun familie, vrienden en buurtbewoners. Via een machtiging tot en met 28 september of online tot 31 oktober. Door mee te doen aan de loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren én steunen zij de projecten van Jantje Beton. Van ieder verkocht lot gaat er 1,50 euro naar de school en 1,50 euro naar Jantje Beton. 

Meer informatie is te vinden op de website