Succesvolle ‘Samen Sterk dag’ van Stichting Opkikker

Algemeen
Een geslaagde dag.
Een geslaagde dag. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De tweede ‘Samen Sterk dag’ van Stichting Opkikker vond zaterdag 17 september plaats in het Zuiderzeemuseum. 75 gezinnen met een langdurig ziek kind hadden een topdag, ondanks het regenachtige weer. Het feestelijke programma bestond uit gratis entree, muzikale omlijsting, een lunchpakket en diverse verrassingen (waaronder een gerookt visje en een zakje Oudhollandse snoep). Ook was er een prikkelvrije ruimte beschikbaar voor gezinnen die daar behoefte aan hadden.

Ruud Sliphorst, directeur en oprichter van Stichting Opkikker over de samenwerking: “We zijn ontzettend verheugd dat de samenwerking met het Zuiderzeemuseum op deze manier vorm heeft gekregen. 200 gezinnen met een ziek gezinslid hebben dit jaar genoten van een fantastisch dagje uit naar dit openluchtmuseum, wat voor hen echt een lichtpuntje is in een zware tijd. Dat het museum ook nog eens de moeite heeft genomen om de nodige aanpassingen te doen voor deze doelgroep, kan ik alleen maar waarderen.” Stephan Warnik, algemeen directeur Zuiderzeemuseum vult aan: “Het Zuiderzeemuseum wil een laagdrempelig museum zijn voor een breed publiek, voor jong en oud, met én zonder een beperking, en met deze samenwerking geven wij daar inhoud aan; wij zetten op deze dag de deelnemende gezinnen van Stichting Opkikker graag in het zonnetje.”

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker is een non-profitorganisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Door middel van een Opkikkerdag en het ambassadeurschap laten zij de ziekte volledig naar de achtergrond verdwijnen. Stichting Opkikker bestaat al sinds 1995 en realiseert inmiddels duizenden Opkikkermomenten per jaar. Voor meer informatie, zie www.stichtingopkikker.nl

Stichting Opkikker.