Walk of Peace Enkhuizen

Algemeen
Gezamenlijk wandelen met mensen uit verschillende culturen.
Gezamenlijk wandelen met mensen uit verschillende culturen. (Foto: archief)

ENKHUIZEN - De Walk of Peace is een wandeling voor jong en oud, om te laten zien en ervaren dat mensen uit diverse culturen ondanks verschillen met elkaar kunnen lopen. Deze wandeling wordt tijdens de Vredesweek voor de 4e keer georganiseerd in Enkhuizen. Verzamelen om 13:30 uur bij Hertenkamp Enkhuizen.

Diverse culturen, samen verbonden

De organisatie is in handen van stichting ‘4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen’ en de Raad van Kerken in samenwerking met o.a. Hertenkamp Enkhuizen, Gemeente Enkhuizen, Vluchtelingenwerk Enkhuizen, Jeugdbelangen, Welwonen, waaronder Taalcafé, Naaigroep IJsselzand en Cayen. Ook scholen worden betrokken. Het landelijke thema ‘Generatie Vrede’ is juist in deze tijd belangrijker dan ooit. Daarnaast is er ook aandacht voor de 4 V’s van de geboorte van Nederland: Vrijheid, Verbondenheid, Verdraagzaamheid en Verscheidenheid. 

Informatie

Iedereen is zondag 25 september vanaf 13.30 welkom. Ontvangst met muziek, koffie, thee en limonade met wat lekkers (gebakken door vrijwilligers uit diverse culturen). Burgemeester E. van Zuijlen geeft het startsein om 14.00 uur. De Stadsomroeper leidt ons langs diverse plekken door de stad, waar o.a. geluisterd kan worden naar een oorlogsveteraan, een gedicht en muziek. Tevens zal Kaatje Stip tijdens de wandeling de kinderen vermaken. De afsluiting is vervolgens weer bij Hertenkamp Enkhuizen om 16:30 uur.