Laat je spullen repareren bij Repaircafé Enkhuizen
Laat je spullen repareren bij Repaircafé Enkhuizen (Foto: aangeleverd)

Laat je spullen repareren bij Repair Café Enkhuizen

Algemeen

ENKHUIZEN - Wat doe je met een kapotte citruspers, broodrooster of cd-speler? Waarschijnlijk weggooien, want een nieuwe is vaak goedkoper dan laten repareren. Dat is zonde, niet alleen van het geld, maar ook van de (onnodige) belasting van het milieu. Daarom komt een groepje handige vrijwilligers maandelijks bijeen in het Repaircafé in Enkhuizen om kapotte spullen van buurtbewoners te repareren.

Een team van enthousiaste vrijwilligers staan voor u klaar om reparaties te verrichten aan de Driebanen 19 in Enkhuizen. Heeft u thuis een kapotte broek, stofzuiger, staafmixer of iets anders dat een tweede leven verdient? Kom dan langs bij het Repair Café en één van de reparateurs zal zijn best doen om te helpen. Zeker in deze tijd waarin veel mensen het financieel moeilijker hebben en duurzaamheid zo belangrijk is kan het Repair Café een uitkomst bieden.

Diverse mogelijkheden

Op de locatie van het Repair Café, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Zoals huishoudelijke apparaten, gereedschap, speelgoed, kleding, knuffels etc. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Moderne elektronica kan soms ook gerepareerd worden, maar bevat helaas veel onderdelen die niet makkelijk vervangen kunnen worden of niet geopend kunnen worden. Om die reden maken smartphones, flatscreens en digitale tv’s minder kans om hersteld te worden. Op het gebied van textielreparaties kunnen wij van alles, stuk in een jeans zetten, losse naden dicht stikken, broek of jurk korter maken, sokken stoppen, gaatje camoufleren, alle vragen proberen wij op te lossen, behalve ritssluitingen.

Duurzaamheid

De reparaties dragen bij aan een mentaliteitsverandering, die noodzakelijk is in de duurzame samenleving waar wij naar streven. Zeker nu alles zoveel duurder is geworden, is repareren te verkiezen boven weggooien. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Daarom is er het Repair Café! Mensen met reparatiekennis krijgen de waardering die zij verdienen. Waardevolle praktische vaardigheden worden overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld. Dus met z n allen leveren wij een bijdrage aan een duurzamere leefwijze.

Informatie

De reparaties zijn gratis, tenzij er onderdelen gekocht moeten worden. Een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld. Wij zijn geopend iedere 3e woensdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur op de Driebanen 19 in Enkhuizen. Verhinderd, maar toch iets ter reparatie aanbieden? Neem dan contact op met de Baanbreker via info@baanbrekerenkhuizen.nl of 0228 317416.

Ga voor meer informatie naar de website: www.baanbrekerenkhuizen.nl/onze-projecten/repaircafe.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Enkhuizen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Lokaal inkopen met de Enkhuizer Haringbon Algemeen 29 nov, 12:00
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Lezing ‘De ster van Bethlehem’ bij Orion Algemeen 29 nov, 08:30
Afbeelding
Drukbezochte Pietendorp met duizenden bezoekers Algemeen 28 nov, 16:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Toekomst pannaveld Venhuizen Algemeen 28 nov, 12:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Noodopvang Enkhuizen gerealiseerd Algemeen 28 nov, 08:25
Afbeelding
Kopstaartbotsing op Westfrisiaweg 112-nieuws 25 nov, 16:24
Afbeelding
Motorrijder in botsing met bezorgingsdienst in Enkhuizen 112-nieuws 25 nov, 16:20
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Volkssterrenwacht Orion schenkt telescopen en onthult ‘Hemelontdekkers’ Algemeen 24 nov, 08:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief