Muziekroute Enkhuizen: mini-concerten op drie locaties door de stad heen

Algemeen
Martin Oei speelt op de piano tijdens de Muziekroute Enkhuizen.
Martin Oei speelt op de piano tijdens de Muziekroute Enkhuizen. (Foto: Pixabay)

ENKHUIZEN - Voor liefhebbers van klassieke muziek is er een bijzonder evenement tijdens het Cultuurfestival Paraplu dat van 8 oktober t/m 23 oktober in Enkhuizen georganiseerd wordt. Op donderdag 13 oktober is er een muziekroute: op drie locaties worden mini- concerten gegeven door professionele musici. Het verzamelpunt is het station om 19.30 uur. Vanaf daar vertrek je naar je eerste locatie. De toegangsprijs voor de muziekroute is 13,50 euro, inclusief een drankje op het station na afloop. Kaarten kunt u bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/muziekroute.

Tijdens de wandeling door Enkhuizen houd je met de route drie locaties aan. Een gids neemt je mee en vertelt onderweg kort iets over bijzonderheden langs de route. Welke locatie je als eerste aandoet, hoor je nadat de tickets zijn gekocht. De locaties zijn: Klooster 1, Maison Erard, Westerstraat 48 en Breedstraat 51. Na het eerste concert ga je onder begeleiding naar de volgende locatie, waar het volgende concert op je staat te wachten. Om 22:30 uur komt iedereen terug op het station, waar iedereen onder het genot van een gratis drankje nog even kan nagenieten. 

Hier volgen de drie muzikanten die gaan spelen: Martin Oei is een jonge pianist die zijn liefde voor pianomuziek graag wil delen. Hij kiest vaak voor de Romantiek: zijn lievelingscomponisten zijn Chopin, Liszt, Schubert en Rachmaninov. Hij speelt bij voorkeur op historische instrumenten zoals fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Hij heeft een eigen serie Pianofeesten in het Koninklijk Concertgebouw, waar hij op zijn 16de zijn eerste solorecital gaf.

Hedwig Brieffies

Hedwig Brieffies is een jonge harpiste. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Warenburg. Met Lara de Carvalho Perillo vormt zij Duo Dufonte. Samen geven zij sinds 2019 regelmatig (lunch)concerten en doen mee aan concoursen. Zo hebben zij in januari 2020 de tweede prijs behaald op het Rosa Spier Harp Concours.

Het Annah Pianokwintet

Dit gelegenheidskwintet speelt twee fantastische stukken, van Schumann en Brahms, geschreven voor pianokwintet. De violiste Cynthia Miller-Freivogel is de artistiek leider van het Combattimento Consort. Diederik van Dijk, op de cello, speelt in datzelfde ensemble. Paul Prenen en Tjamke Roelofs wonen sinds een jaar in Enkhuizen en spelen al jaren piano en viool samen. Zij leerden elkaar als muzikanten kennen bij het Werkteater. Paul Prenen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium. Hij heeft een lange lijst van producties (van muziektheater tot klassiek) op zijn naam staan. Binnenkort speelt hij in het Postkantoor de voorstelling van en door de Navertellers Tjamke Roelofs studeerde o.a. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze speelt viool, barokviool en altviool. Annah speelt klassiek viool maar ook veel andere genres waaronder pop, folk, filmmuziek, rock en jazz. Annah speelt op een viool uit 2018 speciaal voor haar gebouwd door Matthieu Besseling.

Informatie

Iedereen kan donderdag 13 oktober deelnemen aan de Muziekroute Enkhuizen. Kosten bedragen 13,50 euro per persoon. Ga voor meer informatie naar de website van Cultuurfestival Paraplu: www.cultuurfestivalenkhuizen.nl.