Themamiddag: Voel je goed, eet gezond

Algemeen
Niemand is te oud voor een gezonde leefstijl.
Niemand is te oud voor een gezonde leefstijl. (Foto: Pixabay)

BOVENKARSPEL - Seniorenraad Stede Broec verzorgt donderdagmiddag 1 december voor de senioren in haar gemeente een themamiddag die in het teken staat van gezondheid, voeding en gezamenlijk koken. Deze middag zal plaatsvinden van 14:00 - 16:00 uur in Kookstudio ‘t Stadsplein in Bovenkarspel. Kosten bedragen 3,- euro.

Mensen leven steeds langer en hopen oud te worden in goede gezondheid. Cijfers tonen echter aan dat mensen te weinig anticiperen op het ouder worden en het gedrag onvoldoende aanpassen om kwaaltjes te voorkomen. Niemand is te oud om een gezonde leefstijl aan te leren, zelfs op hoge leeftijd doet het er toe. 

Désirée Vegter, coördinator van Kookstudio ‘t Stadsplein, zal de middag inleiden met informatie en uitleg over meerdere factoren die, naast goede voeding, de gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Verder geeft zij uitleg over de verschillende gerechten die binnen het thema gezondheid gezamenlijk zullen worden bereid, waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan.

Informatie

De themamiddag ‘Voel je goed, eet gezond’ vindt plaats op donderdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur in de Kookstudio ‘t Stadsplein (in het Postkantoor) aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Er is een lift aanwezig. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van 3,- euro. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Dit kan tot uiterlijk zondag 27 november bij Joke Slagter via telefoonnummer: 0228 850053.

Ga voor meer informatie over de seniorenraad naar de website: www.seniorenraad.nl.