Drie verlichte boerderijroutes in Westfriesland van 16 t/m 18 december

Algemeen
Een heerlijk boeren kerstpakket.
Een heerlijk boeren kerstpakket. (Foto: aangeleverd)

Kerst in Westfriesland heeft drie verlichte routes die deelnemers kunnen rijden van 16 tot en met 18 december tussen 16.00 en 21.00 uur. Langs de verlichte boerderijenroute in Medemblik, Drechterland en Koggeland staan vele leuke kraampjes en voorstellingen.

In Drechterland wordt de eerste route verreden op 16 december. Deelnemers rijden langs de Lucaskerk, waar een prachtige kerststal in het portaal van de kerk staat. De Bosmanstichting heeft de tuin mooi verlicht, waar tot 17.30 uur verschillende optreden plaatsvinden. Langs de route staan brocante spullen, vlees, kerststukken, fruit en groenten uitgestald. Bij de Heerlijke koe en het Zuiderzeevarken is een mogelijkheid om een kijkje te nemen in de stallen. 

Deelnemers vinden op zaterdag 17 december langs de route een toneelgroep die Charles Dickens speelt. En kunnen door de stal heel rijden. Bezichtig het prachtige Aartswoud en rij langs het mooie Groene kerkje. Langs de route staan streekproducten te koop en erwtensoep, chocolademelk, vlees, chocolade, noten, fruit en groenten. Heerlijk voor de kerstdagen. 

De verlichte boerderijenroute wordt op zondag in Koggeland afgesloten. Langs de route staat een levende kerststal en vele andere gezellige stalletjes. Langs deze route staan veel molens en kerken. 

Elke route heeft zijn eigen identiteit. Maak een keuze of rijd ze alle drie. Een prachtige start van de kerstdagen. 

De kraampjes of voorstellingen zijn te herkennen aan een verlichte vallende ster die bij de ingang hangt. 

Meer informatie is te vinden op https://boerenentuinderspakkenuit.nl/ of Trude Buysman, tel. 06-36171778.