Kookclub voor mensen met dementie

Algemeen
Koken voor mensen met dementie.
Koken voor mensen met dementie. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - De gemeente Stede Broec heeft sinds 2022 een kookclub voor mensen met dementie en hun partner/mantelzorger. De kookclub wordt gehouden in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel, iedere vierde maandag van de maand. De start is om 17:00 uur. De avond eindigt om ca. 20:00 uur.

‘De Onvergetelijke Kookclub’ is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met Resto VanHarte, geinspireerd op de tv-serie ‘Restaurant Misverstand.’ Er is een deskundige kok van Resto VanHarte aanwezig die ook voor het menu zorgt, de boodschappen en de begeleiding bij het koken. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland ontvangen de deelnemers, bieden ondersteuning bij de activiteit en maken er met de groep een bijzondere belevenis van. Men kookt voor- en serveert aan elkaar, maar uiteindelijk eindigt iedereen aan tafel om samen te eten. Er wordt daarbij wel om een eigen bijdrage gevraagd van 7,50 euro per persoon.

De deelnemers van de Onvergetelijke Kookclub vergeten even de dementie en beleven plezier aan wat nog wél kan. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving. Daarbij staan plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten centraal

Informatie

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: kookclub.stedebroec@alzheimervrijwilligers.nl of neem een kijkje op de lokale website van Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland: www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland.