Masterclass met Bart Kiene

Algemeen
Bart Kiene geeft een masterclass bij Toneelgroep Drommedaris.
Bart Kiene geeft een masterclass bij Toneelgroep Drommedaris. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Altijd al aan een masterclass mee willen doen? Dan krijg je nu de kans. Op zaterdag 11 februari organiseert Toneelgroep Drommedaris opnieuw een masterclass door Bart Kiene. De masterclass vindt van 11:00 uur tot 16:00 uur plaats in de Nutszaal (achter de Hema). Kosten bedragen 35,- euro voor iedereen vanaf 21 jaar en 20.- euro voor mensen van 16 tot en met 20 jaar. Voor koffie en thee wordt gezorgd, wel zelf een broodje meenemen.

Bart Kiene is een theatermaker en regisseur met een goede staat van dienst. Hij valt het beste te omschrijven als uitvoerder van totaaltheater. Hij heeft o.a. gespeeld bij Toneelgroep Baal, en is verbonden geweest aan het Nationaal Toneel. Oprichter van Theatergroep Nijinsky, schrijver en samensteller van programma’s voor Poëzie Hardop. Hij heeft jarenlange ervaring als docent bij Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst. In Rotterdam is hij mede-oprichter van de Acteerschool Rotterdam, een theateropleiding die zich speciaal richt op allochtone jongeren. Kortom…TGD is er trots op dat Bart opnieuw een masterclass wil geven.

Masterclass

In deze masterclass staan de monologen voorop. Je mag in de huid kruipen van een personage dat je altijd al hebt willen spelen. Gevraagd wordt om een monoloog van minimaal tien regels uit het hoofd te kennen. Liefst een klassieke toneeltekst, maar wat ook kan is een aansprekende songtekst. Dat mag ook in een vreemde taal. Als je graag mee wilt doen, maar nog geen idee hebt welke tekst je moet gebruiken, neem dan contact op met Anna Hinse. Zij helpt je en zodra je een tekst hebt mail die dan naar annahinse@me.com. Zij zorgt ervoor dat Bart Kiene zich ook kan voorbereiden aan de hand van jullie monologen. 

Reserveren

Tijdens de masterclass is van 14.00 uur tot 16.00 uur de zaal ook open voor geïnteresseerd publiek. Voor 10,- euro krijgen zij een kijkje achter de schermen van het maakproces en kunnen zij zien hoe jij als acteur groeit in jouw performance. Reserveren als publiek of deelnemer kan via het bovengenoemde emailadres of via de website: www.tgdrom.nl.