Strijkkwartet Amarrens speelt Winter Wodka Concert

Algemeen
Strijkkwartet Amarrens.
Strijkkwartet Amarrens. (Foto: aangeleverd)

OOSTERBLOKKER - Na het succesvolle openingsconcert met Birthe Blom afgelopen herfst is de winter inmiddels losgebarsten. Om dat te vieren organiseert Stichting Karakteristiek een concertbelevenis op zondag 5 februari om 14:00 uur in de Pancratiuskerk in Oosterblokker.

Iedereen verlangt in deze tijd naar warme chocolademelk of glühwein. In vroegere tijden lieten een aantal klassieke componisten zich inspireren door hun liefde voor wodka. Een kwestie van smaak, maar genoeg manieren om de komst van de winter te vieren. Strijkkwartet Amarens komt dit doen op zondag 5 februari om 14:00 uur in de Pancratiuskerk.

Muziek

Het Amarrens Strijkkwartet zal onder meer liederen spelen van Dvorak, Sibelius, Glière en Borodin met hun liefde voor wodka als verbinden thema. Als dat nog niet voor voldoende warmte zorgt, trakteert Amarrens in de pauze op een nipje wodka. (water mag natuurlijk ook). Als vers gevallen sneeuw brengt Amarrens vervolgens nog de ‘Novelettes’ van Glazunov als toetje.

Informatie

Vier de winter muzikaal in hét concertgebouw van West-Friesland: de Pancratiuskerk in Oosterblokker. Kaarten à 15,- euro zijn te reserveren via www.klassiekinwf.nl, via de mail info@karakteristiek.org of vanaf 13:15 uur bij de entree.