Valentijnsfeest in jongerencentrum Inventas

Algemeen
Het jongerenfeest in gemeente Stede Broec is bedoelt om connecties te maken en misschien wel liefde te vinden.
Het jongerenfeest in gemeente Stede Broec is bedoelt om connecties te maken en misschien wel liefde te vinden. (Foto: Adobe Stock)

GROOTEBROEK - Corona heeft een flinke impact gehad op het liefdesleven van jongeren, waardoor het vinden van een potentiële partner de afgelopen jaren voor veel jongeren een stuk moeilijker is geworden. Daarom kwamen twee studenten van het Horizon College in Heerhugowaard op het idee om een Valentijnsfeest te organiseren in samenwerking met jongerencentrum Inventas in Stede Broec.

Het Valentijnsfeest vind plaats op zaterdag 11 februari van 20:30 tot 02:00 uur en wordt georganiseerd voor de jongvolwassene van Stede Broec en omstreken, door jongeren van het Horizon College. Tijdens het feest kunnen jongeren nieuwe mensen ontmoeten uit de regio, een drankje doen met bekenden of zelfs een nieuwe liefde vinden. De minimumleeftijd voor dit feest is 18 jaar.

Studenten

Studenten Servan (20) en India (18) zitten in hun laatste jaar van de opleiding ‘Facilitair Leidinggevende’ op het Horizon College in Heerhugowaard. Om hun opleiding af te ronden dienen zij zelfstandig een evenement te organiseren. In september van vorig jaar werd daarom een soort ‘vacaturemarkt’ georganiseerd door de school. Eén van de vacatures die werd aangeboden, was het organiseren van een evenement bij jongerencentrum Inventas in Grootebroek. Zowel Servan als India reageerden enthousiast en gingen aan de slag.

‘Ontplooien op het gebied van liefde’

Het idee: een Valentijnsfeest, waarbij de heren bij aanvang een roos krijgen, die zij gedurende de avond kunnen geven aan wie zij willen. Zo verlaten de ontvangers de avond met een goed gevoel en wellicht zelfs met een nieuwe liefde. “De coronamaatregelen hebben flinke impact gehad op het liefdesleven van de jongeren” aldus organisator Servan. “De mogelijkheden om nieuwe liefde te ontmoeten waren beperkt, uit angst voor corona waren jongeren voorzichtig met het daten. Nu dat het virus ons leven eindelijk niet meer zo beïnvloed is het voor veel jongeren moeilijk weer terug in het date-leven te komen. Voor sommige jongeren is het daten zelfs helemaal nieuw, aangezien zij in de coronaperiode veelal binnen hebben gezeten.” Het feest is de perfecte stap, terug naar een tijd waarin daten heel normaal was. “Wij hopen de jongeren van Stede Broec een veilige en bekende omgeving te kunnen bieden om zich te ontplooien op het gebied van de liefde” aldus India.

Informatie

Tickets zijn te reserveren via info@jcinventas.nl en kosten 2,50 euro (betalen aan de deur). Tijdens dit feest wordt alcohol geschonken, dus de minimumleeftijd is 18 jaar. Let op: vol is vol. Ga voor meer informatie over Inventas naar de website: www.jcinventas.nl.