Extra lesuur sporten met een verstandelijke beperking (Special Gym)

Algemeen
Ook basketbal is onderdeel bij Special Gym.
Ook basketbal is onderdeel bij Special Gym. (Foto: Pixabay)

ENKHUIZEN - Het sporten voor mensen met een verstandelijke beperking (Special Gym) bij gymnastiekvereniging Vek-Wik in Enkhuizen is zo’n succes, dat Vek-Wik een extra lesuur voor Special Gym heeft toegevoegd.

Bij Vek-Wik in Enkhuizen wordt het lesuur op de maandagavond (19:00 tot 20:00 uur) inmiddels door zestien enthousiastelingen bijgewoond. Ook ouders en/of begeleiders blijven dikwijls bij de lessen aanwezig om mee te genieten. Tijdens de lessen sport iedereen op zijn/haar eigen niveau. Diverse sporten en spellen worden gedaan. Bijvoorbeeld basketbal, hockey, apenkooien, fitness oefeningen, badminton, tennis, hardlopen en oefeningen met de gymringen. Niets moet, (bijna) alles mag. Tijdens elke les worden er nieuwe uitdagingen aangegaan.

Woensdagmiddag

Vek-Wik heeft een extra lesuur voor Special Gym in het leven te roepen. Deze vindt plaats op de woensdagmiddag van 16:45 tot 17:45 uur, ook in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 in Enkhuizen. Een ieder uit West-Friesland is van harte welkom. De eerste twee (proef)lessen zijn gratis. Neem voor meer info contact op met Hans de Vries, coördinator sporten met een beperking, sportmetbeperking@vekwik.nl / 06-83205270.