Finalisten OVNH bekend! Wie wordt de ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2024’?

Algemeen
Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor?
Welke bedrijven gaan er dit jaar met de winst vandoor? (Foto: OVNH)

REGIO - Welke inspirerende lokale bedrijven mogen zich dit jaar rekenen tot de Beste Ondernemingen van Noord-Holland? Op woensdag 29 mei 2024 vindt de OVNH-finaleavond weer plaats, en deze 30 finalisten (10 per categorie) strijden om de titels!

Nog even en de zeventiende editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH), vindt plaats: op woensdag 29 mei 2024. De OVNH is hét moment voor lokale ondernemingen hun bedrijf te boosten.

Inmiddels is de top bekend en kun ook jij ervoor zorgen - door te stemmen voor de Publieksprijs - welke Noord-Hollandse organisatie een plek op dat felbegeerde podium van de PHIL in Haarlem verdient.

OVNH 2024: 3 categorieën & jury

De drie categorieën waarvan nu de top 10 bekend is gemaakt zijn: MKB, Grootbedrijf en De Belofte (prijs voor startende ondernemers). 

In de jury zitten dit jaar naast gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Esther Rommel en beleidsadviseur van de Provincie Cecile de la Rambelje óók vertegenwoordigers van verkiezingspartners MKB Nederland, RSM, Randstad, ABN-AMRO, Nationale Nederlanden en Labré Advocaten. De jury: “We kijken onder meer naar of een organisatie financieel toekomstbestendig is, maar uiteraard ook naar duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en bijvoorbeeld hoe het bedrijf met zijn personeel omgaat. Het is een heel palet aan punten waar ze op kunnen scoren.” 

De finalisten volgens de OVNH-jury zijn:

De Belofte

MKB

Grootbedrijf































Belangrijke maatschappelijke rol

 ”Onze provincie kent ongelooflijk veel mooie parels, die vaak verstopt zijn voor de buitenwereld.” Doodzonde, zo liet gedeputeerde Esther Rommel al eerder weten aan Rodi. “De voor Noord-Holland kenmerkende trots op het eigen bedrijf zie ik vaak terug. Ik sta er steeds weer van te kijken wat deze ondernemingen allemaal doen. Ze leveren mooie producten of diensten, investeren in hun personeel en zetten zich in om te verduurzamen of meer circulair te worden. Kortom, er wordt keihard gewerkt in Noord-Holland en dat mogen we echt wel wat meer etaleren!”

Extra media-aandacht en breder netwerk

Maar wat levert de OVNH-winst nu eigenlijk op? “Ná de winst begint het eigenlijk pas”, aldus Marie-Stella-Maris, een van de winnaars van vorig jaar. “We kregen veel extra publiciteit. En dan heb ik de trots onder ons personeel en reacties van onze klanten nog niet eens genoemd. Of wat te denken van de leuke dingen die vanuit de OVNH-organisatie op touw gezet worden voor winnaars?”

Publieksprijs: stem mee!

Jij kunt mede bepalen wie er op dat podium terechtkomt eind mei. Hier lees je meer over hoe de OVNH Publieksprijs werkt en hoe je je stem uitbrengt.

Volg alle ontwikkelingen tijdens de finale die avond via Rodi.nl!