Excursie ‘ontdek het bodemleven’ bij Streekbos Paviljoen

Algemeen
Een duizendpoot leeft ook onder de grond.
Een duizendpoot leeft ook onder de grond. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Bij het Streekbos Paviljoen wordt zondag 2 april een excursie gehouden over het leven in de bodem ontdekken. De ochtend start om 10:00 uur en is leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Kronkelende wriemelaars zijn er genoeg in Het Streekbos. Onder stenen, bladeren en boomstronken leven o.a. springstaarten, duizendpoten, miljoenpoten, oorwormen en pissebedden naast elkaar. En wat we verder nog kunnen tegenkomen: denk aan, salamanders, slakken en muizen. Ze houden van donkere, vochtige plekken met rottende bladeren en schimmels. Daar zijn ze dol op. Pissebedden zijn eigenlijk schaaldieren. Het zijn kreeftachtigen, net zoals garnalen, kreeften en krabben. Al hebben ze hun naam niet mee, het zijn erg interessante en nuttige dieren, want het zijn wereldwijd de opruimers van natuurlijk afval. Gaan jullie ook mee bodembeestjes ontdekken?

Informatie

De excursie start zondag 2 april om 10:00 uur bij het IVN Bezoekerscentrum, Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21A, 1611 BN in Bovenkarspel. De kosten bedragen 2,- euro voor leden IVN en KNNV. Niet leden vanaf 12 jaar zijn 4,- euro. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis door sponsorbijdrage ABZ Seeds Andijk.