Achttiende editie van Kunstroute Drechterland

Cultuur
Een voorbeeld van een kunststuk dat je bij de Kunstroute Drechterland zou kunnen aantreffen - door Freddie Schenk.
Een voorbeeld van een kunststuk dat je bij de Kunstroute Drechterland zou kunnen aantreffen - door Freddie Schenk. (Foto: kunstroute Drechterland)

DRECHTERLAND - De gele vlaggen wapperen zaterdag 17 en zondag 18 juni voor de achttiende editie van de Kunstroute Drechterland. Dit jaar nemen éénenveertig exposanten deel aan de kunstroute. Hun werk wordt tussen 10:00 en 17:00 uur tentoongesteld in eigen ateliers, tuinen en andere expositie locaties.

Je kunt alvast een voorproefje nemen door alle kunstenaars op te zoeken op de website www.kunstroutedrechterland.nl. Er zijn exposanten die schilderen, beeldhouwen, keramiek maken, fotograferen en exposanten die met meerdere technieken zoals bijvoorbeeld glas en textiel werken. Zij vertellen graag meer over hun werk. Dit jaar presenteren drie jonge kunstenaars hun werk voor het eerst.

Locaties 

Er zijn ook een aantal locaties beschikbaar gesteld voor (gast)exposanten, door de organisatie én door exposanten in hun eigen atelier of tuin. De locaties zijn: het prachtige Bamboepark in Schellinkhout, Het Huisje Balk in Oosterleek, het Kerkje in Oosterleek en Het Streekpunt in Hoogkarspel. Op sommige plekken kun je worden verrast door muziek bij de expositie. Langs de route is er ook koffie met lekkers verkrijgbaar, op de routekaart aangegeven met een icoontje van de betreffende horeca gelegenheden.

Informatieboekje

Op elke expositielocatie en de verschillende bibliotheken kunt u een gratis boekje krijgen met alle informatie. In het boekje van de  Kunstroute Drechterland staan alle exposanten en is een routekaart te vinden met alle expositieplekken. Hierin zit een routekaart met alle locaties en exposanten. Op de website www.kunstroutedrechterland.nl is tevens een interactieve kaart te vinden waarmee je onder meer een eigen route kunt samenstellen.