Filmvoorstelling in de Zuiderkerk te Enkhuizen

Cultuur
Kom 25 mei naar de filmvoorstelling in de Zuiderkerk Enkhuizen.
Kom 25 mei naar de filmvoorstelling in de Zuiderkerk Enkhuizen. (Foto: Pexels)

ENKHUIZEN - De serie filmvertoningen in de Zuiderkerk, in het kader van het jaarthema ‘Aan tafel’ van de PKN, wordt donderdag 25 mei afgesloten met een luchtige film: The Hundred Foot Journey. De voorstellingen worden gehouden om 14:30 én 19:30 uur.

The Hundred Foot Journey gaat over een Indiase familie die eerst in Engeland, later in Frankrijk z’n geluk beproeft. In een dorp begint de vader van het gezin een Indiaas restaurant, maar aan de overkant van de straat staat een etablissement dat Franse haute cuisine serveert met Helen Mirren als onsympathieke chef-kok. Het is een film over culturele verschillen, familie, toekomstdromen en smaak. De regisseur maakt het ons als kijker niet moeilijk, maar de film heeft wel degelijk zin en samenhang. Zo zegt één van de Indiase hoofdpersonen in de film dat in Engeland de groenten geen ziel hebben, zien we opnieuw hoe voedsel kan verbinden en hoe zelfs een gewone omelet hemels kan smaken wanneer deze met passie is bereid. 

Informatie

De filmvoorstellingen zijn donderdag 25 mei te bewonderen op twee tijdstippen: om 14:30 uur en 19:30 uur. Na beide filmvoorstellingen is er een nabespreking o.l.v. Ds. Hetty Boersma. Toegang is gratis, gift bij de uitgang in verband met vertoonrechten.