Nationale Tuinweek met thema ‘klimaatvriendelijke tuin’

Cultuur
Een klimaatvriendelijke tuin.
Een klimaatvriendelijke tuin. (Foto: Tuinvereniging Groei & Bloei)

REGIO - De Nationale Tuinweek vindt plaats van 10 tot en met 18 juni en heeft als thema ‘de klimaatvriendelijke tuin’. Tuinvereniging Groei & Bloei verzorgt in die week diverse activiteiten om mensen te inspireren om hun tuin, balkon, dak- of buurttuin zo klimaatvriendelijk te maken.

Om een tuin zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken heeft tuinvereniging Groei & Bloei een tienpuntenplan gemaakt van activiteiten die een tuinier doet om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering, bijvoorbeeld om meer groen toe te passen (tegel eruit, plant erin!) en bewuster om te gaan met water in de tuin.

Informatie

Meer informatie is te vinden op www.groei.nl, Facebook (GroeiNL) en Instagram (@groei_en_bloei). Ook op het YouTube-kanaal van Groei & Bloei zijn volop praktische tuinvideo’s te vinden om een beginnende tuinier op weg te helpen.

Open Tuinweekend

De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend op 17 en 18 juni waarin meer dan duizend particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek. Bij hen wappert de ‘Groei & Bloei’-vlag in de tuin. Dat betekent dat hun tuinhekken voor iedereen geopend zijn. Zo ontdekt men de mooiste groen paradijsjes van Nederland.

Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.