Vijf exposanten in Cultureel Centrum De Triangel

Cultuur
Ontdek de expositie van verschillende kunstenaars in de Triangel, Venhuizen.
Ontdek de expositie van verschillende kunstenaars in de Triangel, Venhuizen. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Ook dit voorjaar is het Noortje Peerdeman gelukt om een breed boeiende expositie samen te stellen met werken van vijf verschillende kunstenaars. De N-H Kerk biedt buiten de kerkdiensten ook een prachtige expositieruimte voor grote en kleine werken. Vijf kunstenaars met vijf variaties op gebied van foto’s, kant, keramiek en schilderwerk. Werken om tegenop, tegenaan en van bovenaf te kijken.

Opvallend is de uit het tongewelf neerdalende reeks van portretten van Rosa van Ederen. Ze portretteerde jonge meiden met hun vader, op een plek of tijdens een activiteit die symbolisch is voor hun band. Rosa zag de dochters door haar lens, schurkend tegen de volwassenheid, maar nog niet helemaal los van hun tienertijd.

Fotografie

Een heel andere intentie heeft Harry Beemsterboer met fotografie: “Mijn voorkeur ligt bij abstracte beelden en strak architectuurwerk. Steeds belangrijker wordt de eenvoud in het beeld, door zorgvuldig mijn standpunt te kiezen richt ik mij alleen op de essentie en in de nabewerking ga ik dat verder accentueren.”

Tekenen

Vera Frederiks volgde de Haagse Tekenacademie, waarna zij aan volwassenen en aan gehandicapten in Hoogkarspel en Enkhuizen les gaf. Ook het ‘vrije werk’ sprak haar aan, naast portret tekenen en planten uit de tuin. Fantasie, abstract en surrealisme; alles werd uitgeprobeerd en vele exposities volgden.

Kant

Ineke de Vries – Kramer is vanaf 1986 bezig met het maken van kant. Dat leerde zij op de Kantschool ‘Ieder Voor Allen Wijdenes’ en de vierjarige ‘Nederlandse Kant Opleiding’ (NKO). Diverse handwerk technieken en textiele werkvormen benut zij met aparte materialen. Natuur, boeken of zelfs de computer inspireren haar hierbij.

Kleien

Klei, of het nu ruw, glad, aardewerk of porselein is, geeft Susan Keene eindeloze inspiratie. In de keramiek bestaat er een tegenstelling tussen de overvloed aan mogelijkheden die het medium biedt en de beperkingen. Zij richt zich op wat haar drijft: de speelse en spontane interactie met klei, glazuur en verf.

Informatie

De kunstexpositie in De Triangel is 13 en 14 en 20 en 21 april van 13.00 tot 17.00 uur te bewonderen in de NH kerk gevestigd aan de Kerkweg 113, 1606 AN, te Venhuizen. De toegang is vrij. Ga voor meer informatie naar de website: www.triangel-venhuizen.nl.