Zenito Hanover wint kortebaan Enkhuizen

Nieuws

ENKHUIZEN - Zenito Hanover en Frans van der Blonk hebben afgelopen donderdag hun tweede kortebaan gewonnen. De combinatie klopte in Enkhuizen verrassend Blackpearl Trans R met Danny Brouwer in de finale. Jagger Broline (John de Leeuw) werd derde voor Co Swagerman met eveneens Van der Blonk op de sulky.
Lang leek het er op dat Blackpearl Trans R haar favorietenrol in Enkhuizen ging waarmaken. Als een ware drafmachine vloog ze over de Paktuinen en klopte sterk de vierjarigen Eluna di Quattro en Erica di Quattro die maar liefst tien meter voorsprong hadden. Na Ton Jeu in de derde omloop te hebben verslagen, moest Blackpearl Trans R ook tegen Co Swagerman in de halve finale volle bak. Deze zware ritten kosten haar in de finale de kop.
Zenito Hanover rolde er donderdag gemakkelijker doorheen en staat bovendien bekend om zijn sterke karakter en goede conditie. Dit kwam in de eindstrijd goed van pas. De veertienjarige ruin benutte in de beslissende finalerit zijn vijf meter voorgift optimaal en zag Blackpearl Trans R nog wel dichtbij, maar niet meer langszij komen. Het betekende zijn tweede seizoenszege. Eerder won hij verrassend de kortebaan in Santpoort.

Goede dag

Pikeur Van der Blonk beleefde toch al een goede dag. Met zijn andere troef Co Swagerman werd hij knap vierde. De ruin overschreed hiermee de winsomgrens van € 24.000,- en moet voortaan met een leerlingpikeur van start. Jagger Broline werd derde op de Paktuinen. De ruin liet regelmatig snelle ritten zien, maar ging te gemakkelijk van de benen. Hiermee verspeelde hij zijn kansen in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar. De omzet bij de totalisator bleef steken op € 21.732,50. Minder dan vorig jaar, maar dat was gezien de weersomstandigheden (tot de tweede omloop regende het flink) geheel logisch. De publieke belangstelling was desondanks bijzonder goed.