Kort nieuws

Nieuws

Expositie schilderclub Westerhof

ENKHUIZEN - De schilderclub van Westerhof houdt woensdag 28 oktober van 14.00 tot 16.30 uur een expositie in restaurant De Senior van verzorgingshuis Westerhof, Westerstraat 175 in Enkhuizen. De schilderclub komt twee keer per week bij elkaar en bestaat uit een aantal enthousiaste leden, waaronder bewoners van Westerhof. Tijdens de expositie zijn ongeveer vijftig werken te zien die het afgelopen jaar gemaakt zijn.

Nationale Parken

ENKHUIZEN - Piet Boersma verzorgt donderdag 29 oktober bij Groei en Bloei afdeling Enkhuizen e.o. een lezing. Met behulp van een dia-presentatie bezoeken de aanwezigen de Niagara-watervallen en vandaar gaan zij naar het zuiden tot in Florida. Daarna vliegen ze naar de westkust en beginnen ze in Californië om vervolgens via Oregon naar Washington te gaan via de Sierra Nevada om uiteindelijk in de Rocky Mountains te eindigen. Ook wordt nog een bezoek gebracht aan de bekende staten Utah en Arizona met hun woestijn-parken. Benieuwd naar deze interessante lezing? Kom 29 oktober naar De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden betalen 3,50 euro entree.

Interactief voorlezen
HOOGKARSPEL - VoorleesExpress Westfriesland verzorgt donderdagavond 29 oktober in samenwerking met de Westfriese Bibliotheken de training ‘interactief voorlezen’. De training wordt gegeven aan nieuwe voorlezers van de VoorleesExpress, maar iedereen die van voorlezen houdt en daarmee als vrijwilliger aan de slag wil, is van harte welkom. De training wordt gegeven in de bibliotheek van Hoogkarspel. Deelnemers leren hoe zij kinderen kunnen stimuleren om actief mee te doen met het voorlezen en hoe ze kunnen worden uitgedaagd om samen te praten over het boek. Gehoopt wordt dat deelnemers na afloop zo enthousiast zijn geworden dat zij willen overwegen om ook voorlezer te worden bij VoorleesExpress Westfriesland. Met name voor de gemeenten Enkhuizen en Stede Broec worden vrijwilligers gezocht die zich willen inzetten voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling. Aanmelden kan bij Anna Ligthart, a.ligthart@vrijwilligerspunt.com of 0229-216499.

Rommelmarkt

ENKHUIZEN - Vrijwilligers van wijkcentrum de Bonte Veer verzorgen zaterdag 31 oktober van 9.30 tot ongeveer 11.30 uur de maandelijkse rommelmarkt. Belangstellenden kunnen een tafeltje huren voor drie euro. Neem zelf een kleedje mee. Er mogen alleen tweedehandsgoederen worden aangeboden en geen etenswaren. Het plaatsen van een zelf meegenomen kledingrek kost één euro extra. Aanmelden kan tot 30 oktober via ml@welwonen.nu. Vermeld naam, adres en telefoonnummer. Bellen kan ook: 0228-322027 (woensdag tot en met zaterdag tussen 15.00 en 20.00 uur).

Onesie-party

GROOTEBROEK - Het is een trend bij jongeren die de meeste volwassenen niet kennen: onesies. Dit kledingstuk kan het best omschreven worden als een pyjama- of huispak. De jongeren van Inventas hebben de koppen bij elkaar gestoken en kwamen op het idee om een hippe, gekke onesie-party te organiseren. Deze vindt vrijdag 30 oktober plaats bij Inventas aan de Raadhuislaan 16 in Grootebroek. De dj's van Inventas draaien de beste hits en verder kan het publiek deze avond rekenen op gekke acties die helemaal bij de stijl van het feest passen. De zaal is om 20.00 uur open en de party gaat door tot 23.00 uur. Entree is drie euro. Wie in een onesie-pak binnenkomt, heeft gratis entree. Dit jongerenfeest is alcohol- en rookvrij. Meer informatie: www.jcinventas.nl of op Facebook.
Vogelshow
LUTJEBROEK - In de grote achterzaal van café de Paus aan de P.J. Jongstraat 96 in Lutjebroek vindt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 november een vogelshow plaats. Meer dan vierhonderd vogels - waaronder de wereldkampioen zebravink 2014 - zijn door de leden van de Streker Vogel Vrienden bijeen gebracht. Er zijn onder meer verschillende soorten tropische vogels, parkieten en kanaries. Openingstijden: 6 en 7 november van 10.00 tot 21.00 uur, 8 november van 10.00 tot 16.30 uur.
Korte verhalen schrijven
ENKHUIZEN - In Bibliotheek Enkhuizen aan de Wielewaal 3 vindt maandag 16 november, in samenwerking met het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn, een workshop 'Korte verhalen schrijven' plaats. Het thema is 'jaren zestig'. Een selectie van de verhalen krijgt volgend jaar een plek in de wisseltentoonstelling 'Mijn jaren '60' of in de vaste collectie van het museum. De inhoud van de verhalen staat centraal; er wordt niet gelet op regels rond spelling en stijl. De deelnemers krijgen een paar simpele schrijftips voor een kort verhaal. De workshop is van 15.00 tot 16.00 uur. Aanmelden: 0228-743943.
Veilig thuis
GROOTEBROEK - De Seniorenraad Stede Broec houdt maandag 16 november een themamiddag in dorpshuis de Stek, Op den Hoef 36 in Grootebroek. De voorlichting 'Veilig Thuis' gaat over preventieve maatregelen om een veiliger huis te creëren. Tijdens de themamiddag komen de volgende onderwerpen aan bod: internetcriminaliteit, woninginbraken, brand, de babbeltruc en vallen. Gastspreker is F. Wesselink. Aanvang 14.00 uur.
Zingen op Verzoek

BOVENKARSPEL - Oude liederen uit Joh. de Heer, glorieklokken en de Leger des Heils zangbundel komen weer tot leven op de zangavonden die de Vrije Baptisten Gemeente en het Leger des Heils samen organiseren. De eerstvolgende 'Zingen op Verzoek' vindt zondag 15 november plaats in het gebouw van het Leger des Heils aan de Murillolaan 22 in Bovenkarspel. De entree is vrij. De begeleiding wordt verzorgd door Bert de Jong (accordeon), Dick Tillema (piano) en André Bosman (gitaar). De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Meer informatie of het doorgeven van een verzoeklied: Dick Tillema, 0228-591440 of denctillema@gmail.com.
'De roeping van Israël'

ANDIJK - In Andijk zijn dinsdag 17 november en 1 december twee studieavonden met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting 'Christenen voor Israël'. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 'De roeping van Israël'. De bijeenkomsten vinden plaats in de Gereformeerde Kerk, Middenweg 4. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis; er wordt wel gecollecteerd. Vanaf 19.30 uur is er koffie en kan alvast gekeken worden bij de boekentafel en Israëlproducten.