Zuiderzeemuseum zoekt bewoners watersnoodstraat

Nieuws

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum is op zoek naar rolspelers voor een nieuwe presentatie: de watersnoodstraat. Zij gaan het publiek de levende geschiedenis van de watersnoodramp van honderd jaar geleden vertellen. In 2016 staat het Zuiderzeemuseum uitgebreid stil bij deze gebeurtenis.
Een straat in het buitenmuseum lijkt door een dijkdoorbraak getroffen te zijn. Bezoekers kunnen het rampgebied met zijn ravage en stank betreden. Ze lopen over de steigers en langs de getroffen huizen. Twee personages, een boer en een vissersvrouw, vertellen het verhaal van de overstroming van 1916. Hiervoor zoekt het museum rolspelers voor het aankomende buitenseizoen.
Interesse in een van deze rollen? Meespelen in de watersnoodstraat? Het Zuiderzeemuseum ontvangt graag reacties per e-mail via solliciteren@zuiderzeemuseum.nl of per post: Zuiderzeemuseum t.a.v. afdeling P&O, Postbus 42, 1600 AA Enkhuizen. Rolspelers van het Zuiderzeemuseum helpen door middel van levende geschiedenis mee aan een succesvol buitenmuseumseizoen van 2016. Van de rolspelers boer en huisvrouw wordt verwacht dat ze gedurende het buitenseizoen van 2016 minimaal zes dagen per maand beschikbaar zijn. Hiervoor is geen toneelervaring nodig, maar wel veel enthousiasme. Vrijwilligers ontvangen een onkosten- en reisvergoeding en lunch. De selectiegesprekken vinden woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 december plaats. In januari 2016 starten de instructies voor het seizoen dat van de maand april tot en met november loopt. Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl.