Bijzondere gitaarstijlen in Zuiderzeemuseum

Nieuws

ENKHUIZEN - Voor de derde keer wordt zondag 15 juni het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In samenwerking met de GitaarSalon brengen maar liefst tweehonderd gitaristen uit het binnen- en buitenland een bezoek aan het binnen- en buitenmuseum. Op dertien verschillende plekken waaronder de kapel, de muziektent en de Marker haven zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Bezoekers genieten van wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwritersmuziek, fingerstyle en blues.
De optredens in het Zuiderzeemuseum vormen de afsluiting van de GitaarSalon Festivalweek in Enkhuizen die van 10 tot en met 15 juni duurt. Op verschillende locaties in Enkhuizen treden internationale grootheden, regionale beroemdheden, gitaarleerlingen en studenten van conservatoria op. Sponsors en muziekzenders Brava NL Klassiek en DJAZZtv maken opnames die later in het seizoen uitgezonden worden in het programma Gitaarsalon.

Gratis voor vaders

Omdat het 15 juni ook Vaderdag is, heeft het museum een speciaal cadeau voor hen: gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival. Alle vaders worden in het zonnetje gezet en kinderen maken deze dag voor hun vader extra bijzonder door een mooi cadeau te knutselen op het Kindereiland. Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl.