Pieten, pakjes en pepernoten in het buitenmuseum

Nieuws

ENKHUIZEN - Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum, de huizen liggen vol pakjes en de pepernotenbakkerij draait op volle toeren. Dat kan maar één ding betekenen: het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staat weer voor de deur. Zondag 23, zaterdag 29 en zondag 30 november nemen meer dan 150 Pieten bezit van de 140 huisjes en slaan er hun kamp op. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar welkom om te helpen bij de voorbereidingen voor 5 december.
Vanwege het grote succes van het evenement beslaat het nationale Pietendorp dit jaar drie dagen in plaats van twee. Amerigo staat weer in de stal en iedereen kan meedansen met de Streetdance Pieten. Maar er zijn ook veel nieuwe attracties zoals de stoombootjescarroussel, een Pietenpoppenkast en de Selfiepieten. Het nationale Pietendorp is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op de eerste zondag van het nationale Pietendorp (23 november) proberen de Pieten een wereldrecord te breken. Ze doen een poging om de allergrootste chocoladeletter ter wereld te maken. De opbouw van de letter duurt de hele dag. Zaterdag 29 en zondag 30 november brengt de enige echte boot van Sinterklaas een bezoek aan de havenkom van het nationale Pietendorp. Pakjesboot nr. 12 is van buiten en van binnen te zien.
Kaarten voor het nationale Pietendorp zijn via de webshop te kopen. De eerste duizend online gekochte kindertickets bevatten een bon voor een gratis Sinterklaasjournaal Doeboek dat is af te halen in het Pietendorp. Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg.
Meer info: www.pietendorp.nl.