Gitaarsalon organiseert Gitaarfestival

Nieuws
Serenatella speelt 17 juni in de kapel van de Gitaarsalon. (Foto: aangeleverd)
Serenatella speelt 17 juni in de kapel van de Gitaarsalon. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ENKHUIZEN - Stichting De Gitaarsalon houdt zondag 17 juni - Vaderdag - in samenwerking met het Zuiderzeemuseum, Stingray Brava/DJAZZ en de Nico Nap Foundation, haar Gitaarfestival in Enkhuizen. Internationale grootheden, regionale beroemdheden, gitaarleerlingen, studenten van conservatoria en vele amateurgitaristen en dansers geven een muzikale bijdrage aan dit evenement.
Tijdens het Gitaarfestival geven maar liefst tweehonderd gitaristen een optreden op verschillende locaties in het Buiten- en Binnenmuseum. Zowel solisten en kleine formaties als gitaarorkesten en dansgroepen brengen een diversiteit aan muziek: tango, flamenco, samba, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle en blues.
Extra aandacht is er tijdens deze editie voor de rol van de gitaar in Italiaanse muziek, als ook de belangrijke plek die de gitaar als begeleidingsinstrument inneemt. In de filmzaal geven drie jazz-zangeressen acte de présence: Susana Raya, Anne Chris met Bas van der Wal en Astrid Seriese met Erwin van Ligten. In de kapel spelen Livio Gianola met Conchita, het Saraswati Duo en Serenatella. Luuk Heezen doet op beide locaties de presentatie. Op het schoolplein treden All the kings Daughters, Sabrina Vlaskalic en Voice Over op. In het Hoorns Koffiehuis genieten de bezoekers van wereldmuziek van Tim Panman en Alexander Vocking, Gustavo Cabrera (Argentinië), Juliano Abrmovai en Theo de Blasis (Brazilië) en het gitaartrio JaVaEd. In de muziektent treden flamenco-dansgroepen op met Bart van Uden, Irene de Bruin en Kristina Horschlager. En in het Atrium van het Binnenmuseum spelen de gitaarorkesten NJGO, SGEN, AMTG en Hambre y Sed. Ook zijn Stichting Guitar Canon, StingrayBrava/DJAZZ en de landelijke gitaarorganisatie ‘Pro Guitarra’ aanwezig. Meer informatie: www.gitaarsalon.nl.