Kort nieuws

Nieuws

Kidsclub Leger des Heils

BOVENKARSPEL - Van oude pallets kunnen mooie dingen worden gemaakt; dat is dan ook wat bij de Kidsclub van het Leger des Heils wordt gedaan. Belangstellenden zijn op de eerste woensdag van de maand (dit keer woensdag 5 september) van harte welkom aan de Murillostraat 22 in Bovenkarspel. De club begint om 15.00 uur met een stukje theater (zingen, Jonaboot, Kobus de kraai, een memoryspel en een bijbelverhaal) en daarna gaan de kinderen knutselen. Er wordt flink op los getimmerd en het is ook mogelijk om hout in te branden met speciale apparaten. Voor de kinderen vanaf groep 1 en 2 zijn er andere leuke dingen te maken zoals schilderen op hout, gipsfiguren schilderen, figuurzagen, textielverven, figuren maken met gekleurde ijslolliestokjes en nog veel meer. De kosten voor het programma zijn 2 euro per persoon (voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar). Meer informatie: 0228-513136 of 06-23518608.
Open dag 't Stadsplein

BOVENKARSPEL- Sociaal-cultureel centrum 't Stadsplein aan de Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel zet zondag 9 september haar deuren open voor de seizoensopening. Deze middag is iedereen van harte welkom tussen 14.00 en 17.00 uur om een indruk te krijgen van de nieuwe programmering voor het najaar van 2018. Een middag vol mini-workshops, informatie en kennismaking met het aanbod van ’t Stadsplein. Van koersbal tot gebarentaal en van modelbouw tot kookworkshops; voor ieder wat wils.
Zwem4daagse

HOOGKARSPEL - In het Streekbad in Hoogkarspel vindt van 10 tot en met 14 september weer de Zwem4daagse plaats. Elke dag kunnen deelnemers van 10.30 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 19.30 uur tien of twintig banen zwemmen. Daarnaast zijn er leuke activiteiten: een stormbaan, broodjes bakken, radar bootjes en nog veel meer. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen aan de activiteiten meedoen als zij een strippenkaart kopen. Opgeven kan bij de kassa van het zwembad. Kosten: 6,50 euro.
Open repetitieavond

ENKHUIZEN - Het Enkhuizer Koor houdt woensdagavond 5 september een open repetitieavond in de filmzaal van het Buitenmuseum (ZZM). Dan kunnen belangstellenden de sfeer en het enthousiasme proeven waarmee het koor Engels of Nederlandstalige popsongs, musicalhits en jazznummers instudeert. Er zijn regelmatig leuke optredens en gezellige activiteiten. Nieuwsgierig en belangstelling om te zingen in een goed gestemd en gezellig koor? Kom dan rond 19.45 uur naar de open repetitie op woensdagavond van 20.00 tot 21.45 uur in de filmzaal van het Buitenmuseum (dienstingang ZZM) of informeer via info@enkhuizerkoor.nl. Met name bassen, tenoren en sopranen zijn zeer welkom!
Senioren van Nu

ENKHUIZEN - Senioren van Nu start dinsdagmiddag 11 september weer met het nieuwe seizoen. Archeologe mevrouw D. Duijn komt alles vertellen over de Overtoom - beter bekend als het Rad - waarvan de restanten zijn gevonden bij de restauratie van de kademuur aan het Spaansleger. Ook vertelt zij over een andere interessante opgraving in Enkhuizen. De middag wordt gehouden in Herfstzon, Kwakerspad in Enkhuizen. Aanvang: 14.30 uur. Ontvangst met koffie of thee, met in de pauze een drankje en een hapje. Entree: 4 euro en niet-leden 5 euro.

Zouaven

ENKHUIZEN - Voetbalvereniging De Zouaven in Enkhuizen doet weer mee met de Grote Clubactie. Voor de start van deze actie heeft de werkgroep gekozen voor twee belangrijke data: zaterdag 15 en woensdagavond 19 september. Zaterdag start bij de vereniging de officiële verkoop en woensdagavond begint de vereniging met een gezamenlijke, sportieve kick off. Deze kick off wordt verzorgd door Sanne Bakker van The Healthy Office. Daarna gaan de leden vanaf De Zouaven met elkaar de wijk in. Voor de beste verkopers/verkopende teams zijn er prijzen te verdienen en ook wordt het Superlot geïntroduceerd. Met de opbrengst van de actie hoopt De Zouaven nieuwe dug-outs en een pannaveldje te kunnen aanschaffen.
Schrijfcafé Enkhuizen

ENKHUIZEN - Het nieuwe seizoen van Schrijfcafé Enkhuizen gaat vrijdag 21 september weer van start, van 10.00 tot 12.00 uur in grand-café Van Bleiswijk in Enkhuizen. Het schrijfcafé is een inspirerende ochtend voor beginnende en ervaren (dagboek)schrijvers. Deelnemers werken aan de hand van korte oefeningen. Het gaat hierbij om wat er zoal naar boven borrelt: zonder al te veel nadenken, invallen op papier zetten. Deelnemers schrijven korte teksten, lijstjes, kleine gedichten, herinneringen. Het schrijfcafé is erg geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met schrijven en het graag eens willen proberen. Kosten per ochtend: 12 euro (inclusief twee kopjes koffie/thee). Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. Inlichtingen: c.vandenhombergh@quicknet.nl.
Bloemschikcursussen

GROOTEBROEK - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen e.o. verzorgt vanaf oktober twee bloemschikcursussen. De cursussen worden gehouden op dinsdagavond van 20.00 uur tot circa 22.00 uur, elke maand één avond. Plaats van handeling is het Clusius College in Grootebroek. Er worden twee verschillende cursussen gegeven, voor beginners (onder leiding van Karin Spil) en voor lichtgevorderden (onder leiding van Paulien Out). Er is een geheel nieuw programma gemaakt dat aansluit op vorig jaar. Het is niet nodig dat deelnemers vorig jaar ook hebben meegedaan. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Meer informatie en inschrijving: anneke.bruijn@quicknet.nl. Deelnemers zorgen zelf voor het materiaal dat ze in het stuk willen verwerken.