Grote Clubactie weer gestart: zeven verenigingen in Enkhuizen doen mee

Nieuws
De Grote Clubactie is zaterdag 23 september weer gestart. Kinderen kunnen aan de deur loten verkopen om hun lokale club te steunen.
De Grote Clubactie is zaterdag 23 september weer gestart. Kinderen kunnen aan de deur loten verkopen om hun lokale club te steunen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Grote Clubactie is afgelopen zaterdag 23 september weer losgebarsten. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun 

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3,- euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Zeven clubs

Dit jaar doen in de gemeente Enkhuizen de volgende zeven clubs mee: Basketballvereniging Enkhuizen, Gymnastiekvereniging Vek-Wik, Tafeltennisvereniging Olympia, Enkhuizen ETC, B.O.S Judo West-Friesland, sv Enkhuizen én Volleybalvereniging Madjoe.