Kort nieuws

Nieuws

Pannenkoekdag

BOVENKARSPEL - Bij 't Stadsplein in Bovenkarspel is er woensdag 22 maart pannenkoekdag. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen vanaf zeven jaar, onder begeleiding van een kookjuf, pannenkoeken bakken in de kookstudio. Verschillende recepten worden door de kinderen zelf klaargemaakt, gebakken en natuurlijk gegeten! Deze middag is een goede oefening voor vrijdag 24 maart. Dan is het de landelijke Pannenkoekdag, dé dag waarop kinderen voor opa’s en oma’s pannenkoeken bakken. Aanmelden kan via www.tstadsplein.nl.
Bingo!

ENKHUIZEN - Een aantal vrijwilligers in wijkcentrum De Bonte Veer aan Wielewaal 1 in Enkhuizen verzorgt vrijdag 24 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, een bingomiddag voor volwassenen. Ook zijn er weer prijzen te verdienen met de loterij. Bingoboekjes kunnen op de middag zelf gekocht worden voor 2,50 euro per stuk. Het wijkcentrum gaat om 13.30 uur open en de bingo begint om 14.00 uur. Kom op tijd want de ruimte is beperkt.
‘Mode Maken’

BOVENKARSPEL - Al vijf jaar komt een grote groep dames en heren iedere woensdagochtend bij elkaar in het gebouw van het Leger des Heils aan de Murillostraat 22 in Bovenkarspel voor een gezellige ochtend om zelf kleding te naaien. Zowel beginners als gevorderden voelen zich hier prima thuis. Vanwege de grote belangstelling is sinds kort een nieuwe groep gestart. Interesse om zelf kleding te (leren) naaien in een ongedwongen sfeer? Iedereen is van harte welkom op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Naaimachines, patronen en stof zijn volop aanwezig. De kosten bedragen één euro per ochtend. Ook meedoen? Meld dan aan via 0228-513136. Belangstellenden mogen natuurlijk ook gewoon even binnen komen lopen om een indruk te krijgen. Ook wie als vrijwilliger betrokken zou willen zijn bij deze activiteit, is van harte welkom!
Clinic streetfishing

BOVENKARSPEL - Wie meer wil weten over streetfishing komt zondag 26 maart naar clubgebouw Pampus van HSV De Vrolijke Visser/Het Grootslag in de binnenhaven van Bovenkarspel aan Zuiderdijk 6. Daar geeft Michel Oostdijk van Next Level Fishing een interactieve lezing over alle facetten van deze nieuwe vorm van sportvissen. Ook worden diverse materialen, waaronder dropshothengels, gedemonstreerd. Niet alleen voor de jongere sportvissers, maar ook voor de senioren een interessante ochtend. De toegang is gratis. Aanvang: 10.00 uur. Meer informatie: www.vrolijkevissergrootslag.nl of kijk op Facebook.
Geheimen van satellieten

BOVENKARPSEL - In Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel wordt woensdag 22 maart de lezing gegeven: 'Geheimen van satellieten'. Deze lezing wordt gepresenteerd door Rob van den Berg, directeur van Space Expo in Noordwijk. Zoals de titel al verklapt vertelt hij over de geheimen van satellieten; wat doen ze, welke soorten zijn er, hoeveel draaien er om de aarde rond en kunnen we werkelijk iemands nummerbord lezen vanuit de ruimte? Aanvang: 20.00 uur (de sterrenwacht is open vanaf 19.30 uur). Bezoekers worden verzocht zich van tevoren aan te melden via secretariaat@volkssterrenwachtorion.nl of 06-48850445.Toegangsprijs voor leden twee euro en niet-leden vijf euro.
Paaszangavond

ENKHUIZEN - In de Ontmoetingskerk aan de Klopperstraat 12 in Enkhuizen wordt vrijdagavond 31 maart de jaarlijkse paaszangavond gehouden door christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria uit Enkhuizen onder leiding van Pier de Jong. Naast koorzang is er ook samenzang en wordt een muzikale bijdrage verleend met diverse instrumenten. Er wordt een collecte gehouden. De avond begint om 19.30 uur.
Onder- en overprikkeling

BOVENKARSPEL - Het Autismecafé staat 13 april in het teken van 'onder- en overprikkeling'. Te gast zijn de auteurs van het populaire boek 'Wiebelen en Friemelen'. Dus kom en ga naar huis met een 'rugzak' vol nieuwe, praktische en nuttige informatie over onder- en overprikkeling. Inloop: 19.30 uur; het café start om 20.00 uur. Locatie: Het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Meer informatie: www.autismecafe.nl/stedebroec .
Reünie

GROOTEBROEK - In dorpshuis De Stek in Grootebroek houdt Projectkoor Young Forever naar aanleiding van het 25-jarig bestaan zaterdagavond 6 mei een reünie. Dit feest is voor alle (ex-)leden, (ex-)dirigenten en (ex-)muzikanten. Meer informatie volgt dus houd de website www.youngforever.nl en de Facebook-pagina in de gaten. Aanmelden kan al via youngforever25jaar@hotmail.com.