Rommelmarkt en open huis in Kwakershof

Nieuws

ENKHUIZEN - In woongemeenschap Kwakershof aan het Kwakerspad 1 in Enkhuizen vindt zaterdag 22 april tussen 10.00 en 12.30 uur een rommelmarkt met open huis plaats. Van de 35 appartementen van woningcorporatie Welwonen zijn er diverse te bezichtigen. Voor iedereen is er een verse kop koffie of thee. De opbrengst van de rommelmarkt is ook dit keer weer voor de verfraaiing van de gemeenschappelijke ruimtes.
De open-huis-formule gebruikt Kwakershof om in contact te komen met mensen die meer willen weten over het gedachtegoed van de woongemeenschap en het dagelijks reilen en zeilen in Kwakershof. Wie overweegt om in de toekomst in een woongemeenschap te gaan wonen, kan vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten en de bewoners van Kwakershof. De appartementen die vrijkomen worden verhuurd aan aspirant-leden tussen de 55 en 70 jaar. Wie zich inschrijft als aspirant-lid is ook van harte welkom tijdens de jaarlijkse feestavond en barbecue en bij wekelijkse activiteiten zoals happy hours, biljarten, klaverjassen en andere gezelschapsspellen.

Wonen in een woongemeenschap is net als wonen in een buurt; mensen kennen elkaar en zijn betrokken. Iedereen heeft zijn eigen woning en niemand hoeft zich alleen te voelen. Wat een buurt niet heeft, maar Kwakershof wel, zijn de gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Zo is alleen al de groene binnentuin een bezoek waard. Hier staan meerdere zitjes en is het goed vertoeven met een boek, puzzel of handwerkje. Verder zijn er een gezellige recreatiezaal met een bar en een biljart, een hobbyruimte en een fietsenberging. In de recreatiezaal organiseren bewoners regelmatig activiteiten. Meer informatie: www.kwakershof.nl of www.welwonen.nu.