Kort nieuws

Nieuws

Senioren-informatiemiddag

GROOTEBROEK - Bij Welzijn Stede Broec kunnen alle senioren van Stede Broec terecht voor sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten en ondersteuning. Om hier meer over te vertellen verzorgt de Seniorenraad Stede Broec woensdag 7 juni, in samenwerking met Welzijn Stede Broec, een informatiemiddag van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis De Stek aan Op den Hoef 36 in Grootebroek. Onderwerpen die ter sprake komen zijn onder meer: uitleg rondom de WMO, de rol van de ouderenadviseur, mantelzorg en respijtzorg en Wonen Plus. De coördinator van ’t Stadsplein vertelt over de activiteiten die op deze locatie plaatsvinden. Ook is Fred Bertrand, voorzitter van de WMO-adviesraad, uitgenodigd om een toelichting te geven over de taak en het belang van deze raad. Na elk onderwerp is er ruimte voor vragen en mocht het nodig zijn kunnen belangstellenden een afspraak maken met een van de werknemers. Toegang is gratis.
Ontmoet en ontdek

BOVENKARSPEL - De Spannende Boekenweken vinden van 9 tot en met 25 juni plaats. Ontmoet zaterdag 17 juni lokale debuutschrijvers Bibi Verboom en Titia Muizelaar in Bibliotheek Stede Broec en ontdek hun spannende boeken. Ze lezen voor uit eigen werk (om 10.30 en 11.15 uur), ze beantwoorden vragen en geven algemene schrijftips voor wie zelf wil schrijven. Aanmelden mag via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl. Kom 17 juni tussen 10.15 en 12.00 uur naar de bibliotheek, Stationslaan 2 in Bovenkarspel. Meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl.
Vrije tijd en autisme
BOVENKARRSPEL - Mag een kind met autisme zich vervelen? Wat vindt een kind met ASS leuk om te doen in zijn/haar vrije tijd? Welke hobby of welk tijdverdrijf sluit aan bij een kind met ASS? Kom en ontdek hoe andere ouders dit doen en hoor van Margo (www.margoversteijne.nl/) wat de theorie hierover zegt. Belangstellenden zijn donderdag 22 juni om 19.30 uur van harte welkom tijdens het Autismecafé in Het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel. Meer informatie: www.autismecafe.nl/stedebroec/