Orgelconcert in Venhuizen

Nieuws

VENHUIZEN - De vermaarde organist Aarnoud de Groen speelt vrijdag 14 juli op het fraaie Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk aan Kerkweg 113 in Venhuizen. Aarnoud de Groen ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen en werd al op twaalfjarige leeftijd benoemd tot kerkorganist in Rijswijk (ZH).
Aarnoud betreedt met zijn concertprogrammering niet alleen de gebaande wegen. Naast werken uit onder meer de Duitse barok en Franse romantiek, zijn vaak ook minder en soms zelfs onbekende, maar dikwijls spectaculaire orgelwerken op zijn concerten te horen. Op www.youtube.com is hij veelvuldig in de publiciteit als Bach-vertolker op zijn Vierdag-orgel. Deze uitvoeringen zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo was hij in 2010 te gast op een Fins orgelfestival om de Triosonates van J.S. Bach uit te voeren. Ook recentelijk speelde hij weer in Scandinavië. Tevens is hij bij herhaling uitgenodigd om te concerteren in de Notre-Dame in Parijs en was hij onder meer in Duitsland, Ierland en Zwitserland te beluisteren. Ook speelt hij op concerten als begeleider van koren.
Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt 10 euro (kinderen 5 euro). Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Meer informatie: www.zingenenzo.com of mail orgel.venhuizen@gmail.com.