Martinusleerlingen in beweging voor goede doelen

Nieuws

GROOTEBROEK - Meer dan zeshonderd euro heeft ze al opgehaald voor Merakel, Only Friends en KWF Kankerbestrijding. Marieke (16) uit 4 vmbo van het Martinuscollege in Grootebroek is een van de bijna tweeduizend leerlingen die in beweging komt voor deze goede doelen. De school organiseert donderdag 21 december een vijf kilometer lange nachtelijke (sponsor)loop: de Martinus Midnight Run (MMR).

Alle leerlingen lopen met hun klas de MMR. Van tevoren halen ze sponsorgeld op. Marieke: “We maken op school heerlijke stollen en verkopen die voor de MMR. Ik heb er nu al best veel verkocht”, vertelt ze enthousiast. Stichting Merakel, Only Friends en KWF Kankerbestrijding zijn de organisaties waar de opbrengst naartoe gaat. Docent Ed Haakman: “Deze doelen zijn heel bewust gekozen: ze hebben allemaal te maken met jongeren, sportiviteit en gezondheid. Thema’s die naadloos aansluiten bij onze school en de belevingswereld van leerlingen.” 21 december belooft een groot feest te worden. “Er komen dj’s, er is een grote kerstmarkt, topsporter Joost Reijns zwemt samen met een collega die de run niet kan lopen en er zijn prachtige prijzen te winnen. Leerlingen maken lekkernijen voor de verkoop; er is de hele avond activiteit rondom en in de school”, aldus docent Dick Schouten.
Naast leerlingen van het Martinuscollege kunnen belangstellenden ook meelopen met de MMR. Voor vijf euro kan iedereen zich opgeven via www.martinuscollege.nl. Sponsor zijn van de MMR? Mail naar mmr@martinuscollege.nl.