Kort nieuws

Nieuws

ExpoXXL

OOSTERBLOKKER - In Cultureel Centrum Pancratius aan Oosterblokker 98 in Oosterblokker is zaterdag 18 en zondag 19 november van 11.00 tot 17.00 uur de elfde expoXXL kunstexpositie te zien. Zeventien kunstenaars tonen hun werk; van beeldhouwwerk, keramiek, schilderkunst en textielkunst tot fotocollages, kantklostechniek, letterkunst, gebeeldhouwde tafels en prachtige sieraden. Entree is gratis. Meer informatie: info@ccp.nu of www.ccp.nu.
Schrijfcafé
ENKHUIZEN - In grand-café Van Bleiswijk aan de Westerstraat 84-86 in Enkhuizen is vrijdag 17 november van 10.00 tot 12.00 uur weer een open Schrijfcafé. Voor wie zin heeft om samen te schrijven bij een kopje thee of koffie. Deelnemers werken aan de hand van korte opdrachten rond een thema. Het gaat hierbij niet om een mooi of foutloos geschreven product, maar om wat er zoal naar bovenkomt aan associaties en herinneringen. De bijeenkomst is geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met schrijven en het graag eens willen proberen. En al langer aan het schrijven? Kom dan eens nieuwe inspiratie opdoen. De Schrijfcafés zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Kosten per ochtend twaalf euro (inclusief twee koffie/thee). Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. Inlichtingen: c.vandenhombergh@quicknet.nl.
Tweedehands kleding

ENKHUIZEN - De kledingkast uitgeruimd? Gooi tweedehands kleding in de 'ingooiluik' bij het Leger des Heils aan de Korte Baansteeg in Enkhuizen, naast de winkel (open van 8.00 tot 20.00 uur, zeven dagen per week). Dat kunnen ze goed gebruiken want daarmee worden goede projecten - waaronder daklozenopvang - bekostigd.
Senioren Eetcafé

BOVENKARSPEL - De eerste editie van het Senioren Eetcafé vindt donderdag 16 november plaats bij ’t Stadsplein in Bovenkarspel. Tante Tilly kookt een driegangenlunch zodat er ’s avonds niet meer warm gegeten hoeft te worden. De lunch is Hollands, met een mild tintje Indonesisch. De lunch is van 13.00 tot 15.00 uur in de Kookstudio van ’t Stadsplein. Vooraf aanmelden: bij ’t Stadsplein, 0228-515576.
IVN Boekenmarkt

BOVENKARSPEL - IVN West-Friesland houdt zondagmiddag 26 november van 12.00 tot 16.00 uur een tweedehands boekenmarkt in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Boekenliefhebbers kunnen koopjes opdoen voor het sinterklaasfeest of als leesvoer voor de kerstvakantie. Een uitgebreid assortiment met recente toppers voor groot en klein is voorradig. De opbrengst wordt besteed aan bijzondere projecten bij het IVN West-Friesland. Boeken over? Inleveren kan bij de IVN-balie van het Streekbos Paviljoen. Liefste op zaterdagmiddag 25 november of anders zondags van 13.00 tot 17.00 uur. Informatie voor het ophalen van boeken: Jans Wiersum, 06-18724402.
Orgelconcert

ENKHUIZEN - De internationaal bekende organist Gert van Hoef komt zaterdag 25 november weer naar Enkhuizen. Hij speelt op het pijporgel van Het Apostolisch Genootschap diverse klassieke stukken van onder meer Bach, Händel en Guilmant. Aanvang is 14.30 uur. Kom op tijd, want vol is vol! Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Adres: Schans 1 in Enkhuizen. Meer weten? Kijk dan op www.gertvanhoef.nl.
Scootmobielclub

ENKHUIZEN - In Enkhuizen zijn er plannen om een scootmobielclub op te richten. Wie interesse heeft om mee te helpen en samen tochtjes te maken in de zomer, met begeleiding, kan contact opnemen met de heer P. Stuyts (Noorderboerenvaart 91), 0228-528307.
Zingen op Verzoek

In het gebouw van het Leger des Heils aan de Murillostraat 22 in Bovenkarspel vindt zondag 26 november weer een Zingen op Verzoek plaats. Belangstellenden kunnen luisteren en meezingen met de liederen van Johannes de Heer en vele andere bekende liederen. Er is ook ruimte voor liederen op verzoek. De begeleiding is met accordeon en gitaar.Vooraf en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken. De organisatie bestaat uit de Vrije Baptisten Gemeente en het Leger des Heils. De avond start om 19.00 uur en vanaf 18.30 uur staan de deuren open. Meer informatie: 0228-524655 of 0228-522044.