De Baanbreker organiseert voor elfde jaar kerstpakkettenactie

Nieuws

REGIO - De Baanbreker organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie, voor het elfde jaar op rij. Deze actie is opgezet voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en die in armoede leven; deze mensen helpt De Baanbreker de feestdagen door. Hierbij vragen zij ieders hulp, door middel van donaties van kerstpakketten en levensmiddelen.
Ieder jaar heeft De Baanbreker een kerstpakkettenactie voor mensen die leven onder het bestaansminimum. De Baanbreker verzorgt kerstpakketten voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en de Voedselbank. Deze groep mensen leeft in armoede. Een kerstpakket gekregen, maar deze eigenlijk niet echt nodig? Doneer dan een kerstpakket bij De Baanbreker en het team zorgt dat dit terechtkomt bij de mensen die het goed kunnen gebruiken.
Niet alleen kant-en-klare kerstpakketten kunnen afgegeven worden, ook donaties van voedings- en levensmiddelen, sfeerartikelen of speelgoed worden erg gewaardeerd. Van deze producten kunnen zij zelf weer pakketten samenstellen. Producten doneren? Denk dan aan bijvoorbeeld, koffie, thee of chocolademelk, koekjes, snoepjes of chocolaatjes, nootjes, pasta en pastasaus, soep en geblikte producten; alles is welkom. Vanaf 11 december kunnen de pakketten of levensmiddelen langs gebracht worden. De inleverpunten zijn: De Baanbreker aan Harpstraat 3-5 in Enkhuizen (maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur; meer informatie: Lida Hofstede, 0228-317416), de familie Voorn aan Gemaal 60 in Grootebroek (dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur) en Atelier Kunstig Bekeken aan Dampten 16 in Hoorn (maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur). Ook bedrijven worden opgeroepen om de actie te ondersteunen; sponsoring van producten of kerstpakketten die over blijven, zijn meer dan welkom.
Mensen die kunnen aantonen dat zij een bijstandsuitkering ontvangen, kunnen zich aanmelden voor een kerstpakket. De actie is alleen voor mensen woonachtig in Enkhuizen en Stede Broec en die geen kerstpakket van de Voedselbank ontvangen. Aanmelden kan vanaf 11 december via telefoonnummer 0228-317416 (De Baanbreker). Bellen kan alleen op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.