Nils Conrad and his Amazing Jazzband

Nieuws

ENKHUIZEN - De jazzformatie Nils Conrad and his Amazing Jazzband treedt zondag 17 april op bij de Sgt. Pepper's Jazz-Club in het Peperhuis, Wierdijk 18 in Enkhuizen. Deze formatie is een tribute-band van de vermaarde Amazing Jazzband.
Bandleider en - letterlijk - stuwende kracht was drummer Huub Jansen, die ongeveer twintig jaar met veel succes in binnen- en buitenland, met een trouwe bezetting, heeft rond gereisd. Huub werd beschouwd als een van de beste jazz-drummers ter wereld. De oud-bandleden van de Amazing Jazzband zijn na het overlijden van Huub niet verder gegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo'n naam, drive en zo'n unieke stijl van spelen en performance is niet te vervangen. Een aantal jaren geleden is oud-‘Amazing’-bandlid Marco Kuipers drummer Nils Conrad in Duitsland tegengekomen; deze nog jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld, in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils zeer enthousiast geworden en hebben na vijf jaar besloten om de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’! De 'drive' achter deze band is nog steeds Huub en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden.
De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is zes euro voor donateurs en twaalf euro voor anderen. Meer informatie: www.sgtpeppersjazzclub.nl.