Kerstpakkettenactie bij De Baanbreker

Nieuws

REGIO - De Baanbreker organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie. Mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en die in armoede leven, helpt De Baanbreker de feestdagen door. Hierbij vragen zij ieders hulp, door middel van donaties van kerstpakketten en levensmiddelen. Deze kunnen worden ingeleverd in Enkhuizen, Grootebroek, Wervershoof en Hoorn.
Ieder jaar heeft De Baanbreker een kerstpakkettenactie voor mensen die leven onder het bestaansminimum. De Baanbreker verzorgt kerstpakketten voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en de voedselbank. Deze groep mensen leeft in armoede. "Heeft u een kerstpakket gekregen, dat u eigenlijk niet nodig heeft? Doneer dan uw kerstpakket bij De Baanbreker en wij zorgen dat het terechtkomt bij de mensen die het goed kunnen gebruiken!", aldus de organisatie.
Niet alleen kant-en-klare kerstpakketten kunnen afgegeven worden, ook donaties van voedings- en levensmiddelen, sfeerartikelen of speelgoed worden erg gewaardeerd. Van deze producten kunnen zij zelf weer pakketten samenstellen. "Wilt u producten doneren? Denk dan aan bijvoorbeeld koffie, thee of chocolademelk, koekjes, snoepjes of chocolaatjes, nootjes, pasta en pastasaus, soep en geblikte producten; alles is welkom. Vanaf 12 december kunt u de pakketten of levensmiddelen langsbrengen." De inleverpunten zijn: De Baanbreker aan Harpstraat 3-5 in Enkhuizen (van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur), de familie Voorn aan het Gemaal 60 in Grootebroek (dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 20.00 uur), bij Daphne Bos aan Simonkoopmanstraat 148 in Wervershoof (dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur) en Atelier Kunstig Bekeken aan Wilhelminalaan 2 in Hoorn (maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur). "Ook bedrijven worden opgeroepen om de actie te ondersteunen; sponsoring van producten of kerstpakketten die overblijven, zijn meer dan welkom."

Aanmelden

Mensen die kunnen aantonen dat zij een bijstandsuitkering ontvangen, kunnen zich aanmelden voor een kerstpakket. Dit kan vanaf 12 december via telefoonnummer 0228-317416 (De Baanbreker). Bellen kan alleen op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.