Kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion

Nieuws

BOVENKARSPEL - Bij Volkssterrenwacht Orion vindt zaterdag 31 januari van 19.00 tot 22.00 uur een kijkavond plaats. Nog nooit de kraters van de maan van heel dichtbij gezien? Kom deze dan bekijken door de grote telescopen die bij Orion staan! De planeet Jupiter met zijn wolkenbanden, de Orionnevel en de Pleiaden zijn ook te zien.
Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers zelf een foto van de maan of de planeet Jupiter gemaakt worden. Op het dakterras staat ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek doorheen kan kijken bij helder weer. De avond bestaat bovendien uit een boeiend programma met onder meer in het planetarium presentaties over heelal en ruimtevaart. Met een speciale planetariumbeamer wordt er laten zien waar de maan en de planeten te vinden zijn aan de hemel. Ook wordt er een overzicht gegeven van sterrenbeelden en wordt er ingezoomd op maan en de planeten. In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (collectie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen). Hier kan het publiek door microscopen naar de doorsneden van mineralen kijken, een interactief reisje maken via het grote touchscreen en proefjes doen met prisma’s waarmee de breking van het licht aangetoond kan worden. Een avond voor jong en oud dus. De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van tevoren.
Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 uur bij de sterrenwacht aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. Meer informatie: 06-48850445 en www.volkssterrenwachtorion.nl.