Visles op Meester Spigtschool Hoogkarspel

Onderwijs
Leerlingen van de Meester Spigtschool uit Hoogkarspel kregen 2 juni visles.
Leerlingen van de Meester Spigtschool uit Hoogkarspel kregen 2 juni visles. (Foto: aangeleverd)

HOOGKARSPEL - Vismeester Gerwin, van hengelsportvereniging HSV Klokkeweel, kwam 2 juni op bezoek bij Meester Spigtschool in Hoogkarspel voor een visles. Eerst kregen de leerlingen van groep 7 een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf konden ervaren hoe leuk het sportvissen is.

Tijdens de visles kregen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt. VISEXCURSIE 

Visexcursie

Na de theorieles ging de visles verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar konden de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van de vereniging stonden klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop werd samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer! 

Vijftienduizend schoolkinderen

Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. In het afgelopen jaar zijn maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.