Martinuscollege wordt voor twee dagen een campingterrein

Onderwijs
Het schoolterrein van het Martinuscollege in Grootebroek wordt voor twee dagen omgetoverd tot een camping voor leerlingen.
Het schoolterrein van het Martinuscollege in Grootebroek wordt voor twee dagen omgetoverd tot een camping voor leerlingen. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Voor de derde keer op rij opent de Martinus Pop Up Camping haar deuren voor de brugklasleerlingen. Het schoolterrein van het Martinuscollege in Grootebroek wordt donderdag 21 september voor twee dagen omgetoverd tot een heuse camping. De brugklasleerlingen sluiten hier hun introductie af met te gekke workshops, een spooktocht, een eerste schoolfeest én een overnachting op de schoolcamping.

“De overstap van de basisschool naar de middelbare school is voor veel kinderen best even spannend”, vertelt Jan Jacob Jaasma, directeur onderwijs. De school doet er alles aan om deze overstap voor de kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Jaasma: “Zo is er al voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag waarbij de kinderen de school en hun nieuwe klasgenoten alvast wat beter leren kennen. Na de zomervakantie start de echte introductie met leuke kennismakingsactiviteiten. Om deze introductieperiode groots af te sluiten, organiseert de school nu voor de derde keer de Martinus Pop Up Camping.”

‘Een geweldig feest rondom onze school’

Er is bewust gekozen om op het schoolterrein te kamperen en niet op een locatie elders in het land. Jaasma: “Als je de school goed wilt leren kennen, is het wel zo praktisch als je dan ook in de nabijheid van die school bent. Daarnaast hebben we met al onze faciliteiten natuurlijk ook alles in huis om er rondom onze school een geweldig feest van te maken.”


Voor de leerlingen is er van alles te beleven tijdens deze twee ‘camping dagen’. (Foto: aangeleverd).

Slapeloze nacht

‘s Middags worden de tenten opgezet en het kampeerterrein verkend. Er komt een centrale verzamelplaats waar kinderen wat kunnen drinken, elkaar kunnen treffen, spelletjes kunnen doen en gewoon even kunnen relaxen. Voor alle kinderen staat ook een workshop op het programma: van klimmen in het klimbos tot koken of shirts versieren. Na een gezamenlijke maaltijd is het tijd voor een spooktocht, een film en het eerste schoolfeest. 

“Vorige jaren werd er niet veel geslapen dus ik verwacht ook dit jaar een slapeloze nacht, maar dat is het meer dan waard. ‘s Morgens na de ochtendgymnastiek en het ontbijt wordt de camping weer opgebroken en kunnen de kinderen en medewerkers thuis uitrusten en nagenieten”, aldus Jaasma.