The CineMusic Experience: filmmuziek live in concert

Partnerbijdrage
Dirigent Henk Ummels repeteert voor de CineMusic Experience.
Dirigent Henk Ummels repeteert voor de CineMusic Experience. (Foto: Job Luttikhuizen)

CineMusic brengt vrijdag 18 en zaterdag 19 november samen met filmjournalist René Mioch een ode aan alle epische filmmuziek van de afgelopen decennia. Het orkest met 32 musici speelt onder leiding van dirigent en Enkhuizer Henk Ummels 25 nummers uit wereldberoemde films. De concertshow is te zien en te beleven in de Westerkerk, in de Westerstraat in Enkhuizen.

Op het programma staan gerenommeerde nummers van onder meer de films James Bond, Pirates of the Caribbean, Star Wars en Jurassic Park. René Mioch, bekend van zijn programma Films en Sterren, vult het avondprogramma aan met zijn kennis over films en zijn interviews met filmacteurs, regisseurs en componisten van filmmuziek. 

Enkhuizer Henk Ummels dirigeert show

Voor dirigent Henk Ummels is het een dream come true dat hij de geweldige filmmuziek van componisten als John Williams, Hans Zimmer en Ennio Morricone mag dirigeren. Ook is hij enthousiast over het feit dat het orkest in zijn eigen woonplaats speelt: “Een professionele productie als deze in de Westerkerk is een unieke kans om alle films, inclusief de beelden, als een parade van muzikale hoogtepunten langs te zien komen.”

‘Orkest is fe-no-me-naal!’

Het orkest wordt begeleid door originele filmbeelden en lichteffecten om de optimale ervaring mee te geven. Toch draait The CineMusic Experience vooral om de beleving van muziek en het belang hiervan bij het vertellen van het filmverhaal. En het professionele orkest is volgens Ummels “fe-no-me-naal! Met name de strijkersgroep maakte een grote indruk op mij.” Ummels weet dat het een cliché is, maar wat hij iedereen mee wil geven is: “Dit mág je écht niet missen!”

Meer informatie en tickets via: www.cinemusic.nl/tickets.

René Mioch.