Lichtjesavond Alkmaar op z’n mooist in schoon water

Partnerbijdrage

REGIO - Sfeervolle grachten, betoverende bootjes, gezelligheid met vrienden, afval in het water, hapjes eten en drankjes drinken. Wat klopt er niet in dit rijtje? Goed gezien: ‘Afval in het water’ past hier niet tussen. Want zeg nou zelf, varen tijdens Lichtjesavond Alkmaar zaterdag 26 augustus is veel leuker in schoon water!

Helaas belandt er nog altijd veel zwerfvuil in sloten en grachten. Veel daarvan halen wij als waterschap uit het water via roosters bij de gemalen en bij onze rioolwaterzuiveringsinstallaties. Maar vooral kleiner afval belandt uiteindelijk in zee waar het zich ophoopt als ‘plastic soep’. Dit is gevaarlijk voor mens en dier. Dat willen de trotse Lichtjesavondvaarders toch niet?

Hoe help jij mee aan schoon water?
Zorg er ook tijdens Lichtjesavond dus voor dat jouw afval niet in het water belandt als je door de grachten vaart, of als je als toeschouwer van de botenparade geniet. Verzamel afval in de papieren HHNK-afvalzak en doe het na de vaartocht in een afvalbak. Wil je meer tips over hoe je het eenvoudig bijdraagt aan schoon water? Zoals alleen de 3 p’s door de wc spoelen? Kijk voor meer informatie op onze site hhnk.nl/watergenietervan

The day after op 27 augustus: suppen en schoonmaken
Iedereen doet z’n best om het water schoon te houden. Toch kan het voorkomen dat er afval in het water komt. Samen met de Alkmaarse Nanda van der Ham, van supschool El Kombi, gaan we de dag na Lichtjesavond (27 augustus) al suppend de grachten schoonmaken. Doe je ook mee aan deze (gratis) Sup it Up actie? Meld je aan bij Nanda. Mail naar nanda@elkombi.nl of bel naar 06 248 056 55. Je krijgt een bevestiging en verdere informatie via Nanda.