Seniorenpartij Drechterland over verbouwing sportcafé de Sluis

Politiek
De zes biljartverenigingen van Hoogkarspel moesten in september weer aan de slag kunnen in het vernieuwde sportcafé de Sluis, maar dit is niet het geval.
De zes biljartverenigingen van Hoogkarspel moesten in september weer aan de slag kunnen in het vernieuwde sportcafé de Sluis, maar dit is niet het geval. (Foto: Pexels.com)

HOOGKARSPEL - In de raadsvergadering van 27 maart 2023 werd het raadsvoorstel tot verbouwing van het sportcafé De Sluis goedgekeurd door onze raad. De wethouder gaf aan de werkzaamheden voor het eind van de zomer zouden zijn afgerond, zodat in september de zes biljartverenigingen van Hoogkarspel van start konden gaan in hun verbouwde locatie. Helaas is de genoemde deadline niet behaald.

“Eind juli 2023 ontving onze fractie een verontruste mail van een van de leden dat er nog geen bouwactiviteiten zichtbaar waren bij het sportcafé”, zegt Ronald ten Bookum van Seniorenpartij Drechterland. “Begin augustus ontvingen wij een raadsbrief rondom uitstel van de verbouwingswerkzaamheden en de reden hiervoor. De situatie heeft tot grote teleurstelling geleid bij betrokkenen, als fractie zijn wij ook teleurgesteld in de gang van zaken.”

Collegevragen

“Naar aanleiding van het bovenstaande hebben wij de volgende vragen voor het college: 

1. Kunt u een verklaring geven waarom bij de het opstellen van het verbouwingproject cq raadsvoorstel de vergunning niet is meegenomen? 

2. Wat is op dit moment de status van de vergunning? 

3. Wanneer zal er een aanvang worden gemaakt met de verbouwing? 

4. Bent u reeds met alle betrokkenen om tafel gegaan? 

5. Welke problemen zijn door de vertragingen ontstaan bij betrokkenen, zoals gebrek aan locatie, en op welke wijze wordt dit opgelost?”