Vernieuwde routes Mar-athon rond Sneek en meer

Sport
Deelnemers kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen rond het Sneekermeer.
Deelnemers kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen rond het Sneekermeer. (Foto: aangeleverd)

Voor de zevende editie van de Mar-athon rond Sneek en meer wordt zaterdag 24 juni het startschot gegeven. Zowel wandelaars als hardlopers genieten van het unieke landschap rondom het prachtige Sneekermeer. 

Met vernieuwde startlocaties in Kameleondorp Terherne en Recreatiegebied De Potten staat het Friese karakter van het evenement centraal. Sportorganisatie Le Champion verwacht ook dit jaar weer ruim 5.000 deelnemers aan de start. Inschrijven voor 42,2 km (Mar-athon), 21,1 km (Halve Mar-athon) of 7,5 km is mogelijk op www.marathonsneek.nl

Vernieuwde routes

De 42,2 km (Mar-athon) route voor de wandelaars biedt de ultieme Friesland beleving. Na de indrukwekkende oversteek van de Noarder Alde Wei met het pontje of een zeilboot worden de wandelaars getrakteerd op een geheel nieuw stuk. Dit onverharde pad leidt de deelnemers direct langs het water en biedt een uniek uitzicht over de Friese Meren. Voordat de wandelaars naar Terherne lopen wordt er nogmaals een oversteek met een pontje gemaakt. 

Voor zowel wandelaars als hardlopers staat er een 21,1 km (Halve Mar-athon) op het programma. De startlocatie van deze afstand is ten opzichte van de voorgaande edities veranderd. Kameleondorp Terherne, omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen, wordt ondergedompeld als startlocatie van de 21,1 km.

Ook de startlocatie van de 7,5 km is vernieuwd! Wandelaars en hardlopers gaan van start vanaf Recreatiegebied De Potten en stromen daar in op de route van de andere afstanden. Zo lopen alle deelnemers als één lang lint naar de finish in het centrum van Sneek.

Naast de vernieuwingen passeren de deelnemers uiteraard weer de iconische Waterpoort van Sneek, pittoreske Friese dorpjes, het zomerse groene landschap en volop gezelligheid bij de pleisterplaatsen onderweg. Een uitgebreide beschrijving en kaart van de routes is te vinden op www.marathonsneek.nl

Midzomerfestival

Na de finish van de Mar-athon Sneek ontmoeten alle hardlopers en wandelaars elkaar op het Martiniplein. Hier, in hartje centrum Sneek, vindt het Midzomerfestival plaats. Een plek waar deelnemers met hun medaille om de nek en een drankje in de hand samen met familie en vrienden kunnen nagenieten van het evenement. De gehele middag en avond zorgen live optredens voor een swingende cooling down. De Nederlandse zanger Syb van der Ploeg zorgt weer voor een spetterende programmering. Toegang tot het Midzomerfestival is gratis!

Pendelbussen

Omdat de startlocaties van de 21,1 km (Halve Mar-athon) en 7,5 km verschillend zijn van de finishlocatie, zet de organisatie van de Mar-athon Sneek pendelbussen in. Deze pendelbussen vertrekken vanuit Sneek en zijn afgestemd op de startvakken die de deelnemers vooraf bij hun inschrijving kunnen kiezen. Na de swingende cooling down op het Midzomerfestival worden de deelnemers met de pendelbus weer teruggebracht naar hun auto.

Inschrijven

Inschrijven voor de zevende editie van de Mar-athon rond Sneek en meer is mogelijk via www.marathonsneek.nl

Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren aan het goede doel: het Foppe Fonds.

Het mooie Sneekermeer