Lindsey Pegram maakt na ruim tien maanden haar rentree in Venhuizen

Sport
Lindsey Pegram keert terug naar de harddraverij Venhuizen.
Lindsey Pegram keert terug naar de harddraverij Venhuizen. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Lindsey Pegram keerde dinsdag na lang blessureleed weer terug op de kortebaan. De pikeur neemt in Venhuizen plaats op de sulky van Southwind Raptor, de absolute grootverdiener die al twee keer tweede werd in het Westfriese dorp.

Een rugblessure hield Pegram ruim tien maanden aan de kant. De start van het nieuwe seizoen kwam nog te vroeg, maar op ‘Pinkster 3’ zit ze eindelijk weer op de sulky. Hiermee is de gouden combinatie met Southwind Raptor hersteld. Samen wonnen zij maar liefst tien kortebanen. Of zij direct in Venhuizen kunnen toeslaan, is nog maar de vraag. Southwind Raptor maakt zijn seizoensdebuut. Mogelijk is hij dus nog niet in koersconditie. Op snelheid is het ‘paard van het jaar 2022’ een absoluut fenomeen.

IJzersterke tegenstand

In Venhuizen krijgt de combinatie ijzersterke tegenstand. Epoque en Candy Blue Chip, de winnaars van de kortebanen in Assendelft en Wognum, zijn allebei van de partij. De manier waarop zij hun koersen wonnen belooft weinig goeds voor de concurrentie. De twee grootste troeven van Stal de Groningers (vorig jaar nog winnaar in Venhuizen met Panic Launcher) zijn met kampioenspikeur Rick Wester de twee logische favorieten.

Misschien kan Medusa J opnieuw verrassen. De vierjarige vosruin eindigde bij zijn debuut in Assendelft samen met pikeur John Dekker direct als tweede. Nu hij wellicht beter begrijpt wat er van hem gevraagd wordt, komt hij op ‘Pinkster3’ mogelijk nog sterker voor de dag. Dat het paard uit de stal van Caroline Aalbers als enige start vanaf slechts 270 meter is een groot voordeel.

Deelnemersveld

In Venhuizen komt het maximale aantal van 24 paarden aan de start. Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen. Meer informatie over het feest rondom Pinkster 3 staat op www.harddraverijvenhuizen.nl.