Jorick Winthorst sporter van de maand bij Vek-Wik

Sport
Jorick Winthorst is benoemt tot sporter van de maand bij Vek-Wik.
Jorick Winthorst is benoemt tot sporter van de maand bij Vek-Wik. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Jorick Winthorst (22) uit Enkhuizen is sporter van de maand geworden bij Vek-Wik. De jongeman werkt bij fruitkwekerij en zorgboerderij ‘t Keetje in Lutjebroek. Bij kadowinkel Pand 12 in Hoorn maakt en verkoopt hij kaarsen. Hij kookt en bakt bij de kookgroep van Esdégé Reigersdaal in Hoorn en hij verricht allerlei activiteiten bij de Huiskamer in Enkhuizen.

Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, tennissen, hardlopen, oefeningen met de ringen, etc. Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau. Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan.

Sporten voor iedereen

Elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur wordt er door Jorick en andere leden gesport in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer. Daar is de groep Special Sporten dan actief. Vanaf januari is er ook op de woensdagmiddag (van 16:45 tot 17:45 uur) een uur Special Sporten (sporten met een verstandelijke beperking). Kom ook eens kijken! Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Ouders/begeleiders mogen desgewenst altijd de gehele les bijwonen. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Iedereen (alle leeftijden) is welkom. Vek-Wik geeft ook nog op de woensdagmiddag (van 15:45 tot 16:45 uur) sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het maken van plezier centraal.

Aanmelden

Steeds meer sportievelingen sluiten zich aan bij het sporten met een beperking bij Vek-Wik. Iedereen uit West-Friesland (alle leeftijden) kan zich hiervoor aanmelden. Neem voor meer informatie contact op met Hans de Vries, sportmetbeperking@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70