Ontdek de magie van het heelal bij Volkssterrenwacht Orion

Uitgaan
Ontdek de magie van het heelal tijdens een bezoekje aan Volkssterrenwacht Orion, zaterdag 17 februari geopend voor publiek.
Ontdek de magie van het heelal tijdens een bezoekje aan Volkssterrenwacht Orion, zaterdag 17 februari geopend voor publiek. (Foto: Pexels)

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion is open tijdens de publiekskijkavond op zaterdag 17 februari. Bezoekers zijn van 19.00 tot 22.00 uur van harte welkom.

De hele avond worden in het planetarium prachtige beelden vertoond uit het heelal; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie op een bolvormig scherm een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

Van alles te doen

Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden; er kan bij helder weer gekeken worden naar de Maan met zijn ringen. Ook op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren en is er uitleg over sterren, sterrenbeelden en nevels. In de expositieruimte is van alles te doen; maak een interactief reisje door het heelal met sterrenkundige programma’s en er worden natuurkundige proefjes gedaan over de breking van het licht. Ook is de nieuwe tentoonstelling over aardse telescopen te bewonderen en kun je veel te weten komen over diverse ruimtevaartprojecten, bijvoorbeeld door de prachtige schaalmodellen.

Informatie

Bezoekers zijn welkom bij Volkssterrenwacht Orion, gevestigd aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel (op de eerste verdieping van het Streekbos Paviljoen aan de rand van het natuur/recreatiegebied Het Streekbos). Er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, dit kan contact of via de QR-code in de sterrenwacht. Ga voor meer informatie naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl