Workshop van Dino tot Mammoet bij Hertenkamp Enkhuizen

Uitgaan
De workshop van dino naar mammoet wordt dinsdag 20 februari georganiseerd bij Hertenkamp Enkhuizen.
De workshop van dino naar mammoet wordt dinsdag 20 februari georganiseerd bij Hertenkamp Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Bezoekers worden dinsdag 20 februari mee terug genomen in de tijd, toen grote grazers als de Mammoet op Nederlandse bodem liepen. Erwin Kaspers geeft een korte presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de aarde, waarna we aan de slag gaan met het slijpen en ‘prepareren’ van echte mammoetbotten. Deze mag je mee naar huis nemen, een souvenir van 60.000 jaar oud.

Deze workshop bij Hertenkamp Enkhuizen wordt georganiseerd in samenwerking met de geologische vereniging Amathysta. Ze nemen kisten vol fossielen van botten en kiezen van Mammoeten mee, maar ook van Dino’s! Mammoetbotten hebben een heel andere structuur dan de dinobotten, dit kun je goed onder een microscoop bekijken, die deze dag ook aanwezig zijn.

Slijpen en polijsten

We gaan natuurlijk ook aan de slag. Je krijgt een een stukje Mammoetbot of -kies om te slijpen en te polijsten. De kiezen zien er echt heel bijzonder uit en hebben een prachtige kleur en tekening. Wanneer het karwijtje klaar is, ontvang je een certificaat van echtheid en mag je jouw Mammoetbot of -kies mee naar huis nemen. De Mammoetbotten en kiezen zijn ongeveer tussen de 40.000 jaar en 60.000 jaar en komen uit de Noordzee, voor de kust bij Nederland. Weet je eigenlijk wat een fossiel is? Wat weet je over de Mammoet? Hoe zag de aarde er in die tijd uit?

Informatie

De workshop wordt op twee momenten gegeven: van 10.30 tot 12.00 uur en bij veel belangstelling nogmaals van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname bedraagt 7,50 euro per persoon. Deze workshop is geschikt voor kinderen van zes tot zestien jaar. Kinderen onder negen jaar doen het werk samen met hun (groot)ouder of volwassen begeleider. 

Reserveren is noodzakelijk. Je bent pas zeker van een plaats als je reservering is bevestigd. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310.