Speciale avond in sociaal eetcafé de Bonte Veer: stamppot met smartlappenkoor

Uitgaan
De Bonte Veer organiseert een speciale avond waarbij je kunt genieten van eten en muziek van smartlappenkoor Leedvermaak.
De Bonte Veer organiseert een speciale avond waarbij je kunt genieten van eten en muziek van smartlappenkoor Leedvermaak. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Sociaal eetcafé de Bonte Veer organiseert woensdag 28 februari een avond met nostalgische smartlappenmuziek onder het genot van verschillende unieke stamppotten. De Bonte Veer werkt samen met één van de oudste smartlappenkoren uit de regio, ‘Leedvermaak’. Zij vieren hun twintigjarig jubileum en vullen de avond met meezingers en klassiekers. De avond begint om 17.00 uur.

Dennis Kwakernaak, Vincent Huitinga en Ilja Sierkstra, het vaste team van de Bonte Veer, lichten toe: “Met de wens om iets unieks te bieden, hebben we besloten om deze koude dagen op te warmen met een reeks heerlijke stamppotten, vergezeld van smaakvolle worst en ambachtelijke gehaktballetjes. Het idee is om onze gasten niet alleen te verwennen met smaken die troost bieden, maar ook met een ervaring die het hart raakt.”

Leedvermaak

De avond krijgt een extra dimensie door de samenwerking met het Smartlappenkoor Leedvermaak, dat dit jaar haar twintigjarig jubileum viert. Als een van de oudste smartlappenkoren in de regio, belooft Leedvermaak de avond te vullen met liederen die zowel vreugde als weemoed oproepen. “Het is een eer om samen te werken met Leedvermaak,” voegt het team van de Bonte Veer toe. “We kijken ernaar uit om onze gasten te zien meezingen en genieten van de unieke sfeer.”

De Bonte Veer

De Bonte Veer is de naam voor het wijkcentrum en het sociaal eetcafé. In het eetcafé werken medewerkers samen met mensen met een verstandelijke beperking die begeleid worden door medewerkers van Leekerweide. Ook treft u hier regelmatig scholieren van het speciaal onderwijs die stage lopen in het eetcafé.

Welwonen

Welwonen is een samenwerkingsverband tussen Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen. Samen bereiken we onze missie: voor iedereen passend en betaalbaar wonen bereikbaar maken in een buurt waar je je thuis voelt. Het welzijnswerk zet in op verbinding en ondersteuning in de gemeenschap.

Informatie

Aangezien de belangstelling groot is, wordt geadviseerd om tijdig te reserveren. Dit kan tot en met vrijdag 23 februari. De kosten zijn 17,50 per persoon. Reserveren kan door telefonisch contact op te nemen via 0228-322027. Sociaal eetcafé de Bonte Veer is gevestigd aan de Wielewaal 1, 1602 PV in Enkhuizen.