Happy in Holland voorstelling in Het Postkantoor

Uitgaan
De voorstelling Happy in Holland wordt zaterdag 24 februari opgevoerd in Het Postkantoor.
De voorstelling Happy in Holland wordt zaterdag 24 februari opgevoerd in Het Postkantoor. (Foto: )

BOVENKARSPEL - Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Informatie

Het toneelstuk wordt zaterdag 24 februari om 20.00 uur opgevoerd in Het Postkantoor, gevestigd aan de Hoofdstraat 17, 1611 AA, Bovenkarspel. 

Ga voor meer informatie en de kaartverkoop naar de website: www.hetpostkantoor.info.